Aicha, jong onderneemster in Transvaal

Home / Transvaal in beeld / Aicha, jong onderneemster in Transvaal

Aicha Zalagh eigenaresse van beautysalon Arabia, geboren en getogen in Den Haag, is 24 jaar jong en van Marokkaanse komaf. Beautysalon Arabia is een salon die zich alleen richt op behandelingen voor vrouwen en waarbij privacy hoog in het vaandel staat. De beautysalon is gesplits in twee delen, een beautysalon in combinatie met een keratinesalon. Aicha heeft een plek gecreëerd voor dames die schoonheidsbehandelingen willen ondergaan, die bij hun cultuur en bij hun geloofsovertuiging passen.

Voor haar was het een bewuste keuze om zich te vestigingen in Transvaal, omdat haar doelgroep zich hier bevindt. Dit zijn meestal vrouwen die gesteld zijn op hun privacy. Aicha heeft gemerkt dat er in Transvaal veel klanten zijn die normaal gezien niet naar salons gaan en nu wel naar haar toe komen. Dit met als reden dat zij bij gemengde salon niet voldoende privacy ervaren. De salon is zodanig ingedeeld dat de klant privacy heeft en afzonderlijk wordt behandeld door Aicha. Volgens haar is het een stukje kwetsbaarheid en onzekerheid die de klant heeft op het moment dat die naar binnen loopt. Het stukje vertrouwen en privacy wat zij biedt, onderscheidt haar dan ook van andere salons. Het idee voor het starten van een beautysalon, alleen voor dames, is ontstaan vanuit eigen ervaring. Aicha is in het verleden vaak een salon binnen gelopen, waarbij duidelijk genoteerd stond dat het alleen voor vrouwen bestemd was en waarbij toch wel heren aanwezig waren.

“Gelegen zijn aan de Haagse Markt in Transvaal is een toplocatie”, aldus Aicha. “Het is een drukbezochte buurt, waar iedereen bekend mee is.” Velen kunnen het makkelijk bereiken en lopen er zelfs wekelijks wel langs. Wel is het zo dat ze moeite heeft om klanten te bereiken omdat het een wat donkere straat is. Om dit toch voor elkaar te krijgen maakt Aicha gebruik van social media en mond-op-mond reclame. Ze ziet de toekomst positief in, want de straat wordt vernieuwd waardoor het makkelijker toegankelijk wordt.