Tante Lenie 90 jaar

Home / Transvaal in beeld / Tante Lenie 90 jaar

Het was groot feest op dinsdag 16 februari bij bewonersvereniging BTZ in Transvaal-Zuid. Vrijwilligster, medeoprichtster en secretaris Lenie Meijer Jansen blies een dag eerder maar liefst 90 kaarsjes uit en vierde dat nu voor haar vrienden en kennissen van binnen en buiten de wijk. Die waren in grote getale aanwezig.

Tante Lenie werd geboren op 15 februari 1926 in de Cypresstraat (Bomenbuurt) en verhuisde op haar 30ste naar Transvaal. Ze woont hier dus al 60 jaar. “En met veel plezier”, verzekert ze de aanwezigen.

BTZ
De 90-jarige heeft zich in haar leven op allerlei manier ingezet voor de wijk. Zo is ze in 1981 één van de oprichters van BTZ. Daarvoor, in 1979, was ze al even lid van BOT (de andere bewonersorganisatie). BTZ wordt in de beginjaren gerund door vijf betrokken mensen uit de wijk. Aanleiding voor de oprichting is een opvangplek voor verslaafden die in het gebouw van de Kessler Stichting zou worden ingericht. Daar was men het niet mee eens.

Erg actief
Maar tante Lenie deed veel meer. Zo stond ze 13 jaar lang in de kantine van de sporthal aan de Colensostraat als daar werd gezaalvoetbald, zat ze in het bestuur van het ouderenwerk in buurthuis Boerenplein en was ze ook nog eens 25 jaar betrokken bij de beheersadviesraad.

Wintersport
Lenie kan smakelijk vertellen over vroeger. Zo herinnert ze zich de keren dat het bestuur van BTZ samen met andere mensen uit de wijk op wintersport ging naar Oostenrijk. Prachtige reisjes waren dat. “Iedereen kende elkaar en de sfeer was erg goed.”

Stadsspeld
Als klap op de vuurpijl kreeg Lenie jaren geleden zelfs een stadsspeld overhandigd door toenmalig wethouder Jetta Klijnsma.