Wijktijgers Transvaal

Home / Transvaal in beeld / Wijktijgers Transvaal

De Wijktijgers, kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar, leren onder begeleiding van het jeugdwerk van Zebra en gastdocenten de beginselen van journalistiek, fotografie en video.

De workshops en de Wijktijgers Kinderpersbureaus stimuleren de leerlingen om samen hun kennis, talent, creativiteit en verantwoordelijkheidsgevoel verder te ontwikkelen. Ze werken aan een gezamenlijk eindproduct zoals een magazine, nieuwsbrief of videoreportage. Daarnaast leren zij vaktechnische vaardigheden over het gebruik van foto- en videocamera’s, hoe ze een interview moeten houden en een verslag moeten schrijven. Levensecht leren is een belangrijk onderdeel van de workshops en de kinderpersbureaus.

De deelnemers/leerlingen gaan onder begeleiding van de vakdocent en begeleiders de wijk in om daar (foto of video)reportages te maken. De jonge journalisten leren (straat)interviews te houden en gaan op werkbezoek bij een organisatie in de buurt die aansluit bij het gekozen thema. Kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar komen elke dinsdag in buurtcentrum Bario bij elkaar om te werken aan hun gezamenlijke weblog. Benieuwd naar de verhalen van de kinderen? Neem dan zeker eens een kijkje: www.wpb-bario-denhaag.blogspot.nl