Dag van de Mensenrechten in de bibliotheek

Home / Nieuws / Dag van de Mensenrechten in de bibliotheek
In Nieuws

De Dag van de Mensenrechten wordt jaarlijks wereldwijd gevierd. Altijd op 10 december, omdat op die datum in 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN). Bibliotheek Transvaalkwartier viert de dag dit jaar ook: de bibliotheek opent zondag 9 december speciaal voor u haar deuren! Komt u langs? Er is muziek, dans, drinken, een hapje te eten en natuurlijk hoort u meer over het onderwerp: dit allemaal om stil te staan bij het belang van mensenrechten voor ieder mens op aarde.

Ga op wereldreis in de bibliotheek

in de bibliotheek is van alles te beleven: bezichtig de tentoonstelling gemaakt door het Humanity House, luister naar de persoonlijke verhalen van ervaringsdeskundigen, geniet van dans, luister naar internationale muziek en proef hapjes en drankjes uit allerlei werelddelen. De organisatie Amnesty International zal u meer vertellen over mensenrechten en hoe daar wereldwijd mee wordt omgegaan.

Samenwerking

Met ondersteuning van verschillende organisaties zoals Amnesty International en Humanity House, Stichting Migrascoop is dit diverse programma ontwikkeld met als doel kennis en begrip voor dit actuele thema te vergroten.

Aanmelden

Komt u naar de bibliotheek om deze dag te vieren, laat het ons van tevoren weten door te bellen, via transvaalkwartier@bibliotheekdenhaag.nl of aan de balie in de bibliotheek.

Prijs voor leden: gratis

Prijs voor niet-leden: gratis

Reserveren: noodzakelijk

Telefoonnummer: 070 353 78 51