Nieuwjaarsreceptie Transvaal, Iedereen telt mee: ‘Eenheid in Verscheidenheid’

Home / Nieuws / Nieuwjaarsreceptie Transvaal, Iedereen telt mee: ‘Eenheid in Verscheidenheid’
In Nieuws

De nieuwjaarsreceptie van Transvaal op dinsdag 22 januari in de Julianakerk was een geslaagde bijeenkomst met ruim 300 aanwezigen uit alle geledingen van de wijk en daarbuiten: bewoners, ondernemers, gemeente, politici en maatschappelijke instellingen en welzijns- en buurtorganisaties.

Een 6-koppige afvaardiging van het Residentieorkest trad op met de vioolspelende kinderen van Transvaal die les krijgen van Muziekschool 1001-nachten. Zowel oud-burgemeester Deetman als Van Aartsen waren aanwezig naast de stadsdeelwethouder Bert van Alphen. De toespraak van Deetman riep op om ‘Icoon van Verbondenheid’ te ondersteunen. De aanwezigheid van Koningin Juliana en Aletta Jacobs werden door de aanwezigen zeer op prijs gesteld. Iedereen telt mee. ‘Eenheid in Verscheidenheid’.

Paul Ganzeboom, voorzitter van het Haags Ondernemershuis kondigde de geboorte aan van Coalitie Transvaal: een brede samenwerking van veel maatschappelijk betrokken partijen, die samen concreet de schouders gaan zetten onder concrete projecten om het imago en de wijk Transvaal verder te verbeteren.

De bijeenkomst eindigde met de onthulling van de plaquette voor de ‘Wim Deetman’-zaal; een toepasselijk eerbetoon aan een burgervader die hier opgroeide, de Julianakerk regelmatig bezocht en in zijn ambtsperiode veel voor de ontwikkeling van Transvaal heeft betekend.