Buurthuis Mandelaplein zoekt meidenwerker (16 uur per week)

Home / Nieuws / Buurthuis Mandelaplein zoekt meidenwerker (16 uur per week)
In Nieuws

Buurthuis Mandelaplein bevindt zich in het hart van de wijk Transvaal in Den Haag en heeft een centrale rol als het gaat om de verbinding en participatie van bewoners in de wijk.

Voor ons Buurthuis zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega in de functie van:

Meidenwerker

(16 uur per week)

Meiden in Transvaal groeien vaak niet op in gemakkelijke situaties. Ze komen veel meer dan andere meiden in aanraking met aantasting van hun persoonlijke integriteit. In 2017 hebben verschillende partijen in de wijk dit met elkaar erkent en is een pilot gestart met het project MijnIDxx. De Dit project is gericht op het opzetten van een doorgaande lijn in het ontwikkelen van de eigen identiteit en het versterken van de mentale weerbaarheid van meiden in Transvaal. Door MijnIDxx willen we bereiken dat de meisjes minder vaak in dergelijke situaties terecht komen, omdat zij zich kunnen weren. Daarnaast willen we de plek zijn waar meiden deze problemen durven te delen, waardoor die gevallen direct kunnen worden aangepakt.

Inmiddels is er een nauwe samenwerking met twee basisscholen en de praktijkschool en is er een stevige basis gelegd voor het preventief meidenwerk in Transvaal Zuid. We werken met de meiden vanaf groep 7 en 8 en we volgen een deel van de meiden naar de middelbare school. Op deze manier ontstaat niet alleen een preventief netwerk van professionals maar ook een netwerk van stevige meiden.

Onze aanpak is gericht op maatschappelijke activering en actief meedoen in de maatschappij. Wij stimuleren meiden zich te ontwikkelen en helpen hen met het opbouwen van een sociaal netwerk en laten zien van positieve rolmodellen.

Wat verwachten wij van jou?

Voor dit project zijn wij op zoek naar een meidenwerker die stevig in haar schoenen staat en het leuk vindt te werken met meiden van de basisschool en de praktijkschool. De werkzaamheden bestaan uit:

Samen met ervaren meidenwerker opzetten jaarprogramma voor schooljaar 2019/2020
Uitwerken van dit programma naar wekelijkse activiteiten
Uitvoeren van de activiteiten met meiden van 10 tot 16 jaar
Meiden met problematiek signaleren, ondersteunen en doorverwijzen
Aansturen en begeleiden van stagiaires.
Regelmatig evalueren en doorontwikkelen van het project
Samenwerken met docenten, collega’s, vrijwilligers en stagiaires
Contact met ouders

Wie ben jij?

Ben jij creatief, cultuursensitief en heb je een hart voor meiden in Transvaal? Ben jij iemand die naar meiden kan luisteren, hen kan activeren, de vraag achter de vraag kan ontdekken, en dit kan omzetten in actie?

De juiste persoon voldoet aan de volgende functie-eisen en competenties:

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur Social Work, pedagogiek
Je hebt een visie op eigentijds meidenwerk in een multiculturele wijk.
Je bent bekend met de doelgroep van een praktijkschool en cultuursensitief.
Je hebt organisatorische vaardigheden en ervaring met projectmatig werken;
Je kunt verbinding leggen en samen werken met de meiden, docenten en collega’s
Je kunt goed luisteren en de meiden positief stimuleren en bent een rolmodel/voorbeeld
Je hebt een hands on mentaliteit en een ‘Out of the box’ denker,
Je kunt ideeën vertalen naar concrete activiteiten en programma’s
Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden.
Je hebt een proactieve houding; je ziet kansen en benut deze.
Je bent een prettige collega, die zowel zelfstandig als in een team kan werken en organisatiebreed kan denken.
Pré: je hebt ervaring met het opstellen van begrotingen, fondswerving

Wat kun je van ons verwachten?

Een wijkgerichte, innovatieve werkomgeving met een grote diversiteit aan collega’s. Een plek waar je alle ruimte krijgt om het innovatieve project verder mee uit te werken en je functie tot een succes te maken. Aanstelling per direct voor 16 uur in de week. Werkzaamheden zijn in ieder geval op maandag en dinsdagmiddag. De andere dagdelen zijn in overleg te bepalen. In eerste instantie betreft dit een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar met intentie tot verlenging van het contract. Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Sociaal Werk.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden van deze vacature, stuur dan uiterlijk 20 april 2019 je motivatie en CV naar Nina Tromp (n.tromp@mandelaplein.nl). Voor meer informatie over de functie kun je ook telefonische contact met haar opnemen 070-3805474.