Hoe stemmen bij de gemeenteraadsverkiezing 2018

Home / Hoe stemmen bij de gemeenteraadsverkiezing 2018

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Hoe stemmen bij de gemeenteraadsverkiezing 2018

maart 21, 2018 @ 7:30 am - 9:00 pm

Wie mag stemmen

Bekijk wie mogen stemmen voor een nieuwe gemeenteraad op 21 maart 2018 op de pagina Wie mogen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezing. Op dezelfde dag wordt er ook gestemd in een raadgevend referendum. Als u bij beide verkiezingen mag stemmen, krijgt u thuis 2 stempassen. Niet iedereen mag voor beide verkiezingen stemmen. Voor het raadgevend referendum is bijvoorbeeld de Nederlandse nationaliteit nodig. Lees meer hierover op de pagina Het raadgevend referendum op 21 maart 2018.

Meenemen naar het stembureau

Om te kunnen stemmen, neemt u mee:

  • Een identiteitsbewijs. Dit is een Nederlands paspoort, identiteitskaart, rijbewijs, verblijfsdocument of een geprivilegieerdendocument. Ook zijn andere Europese legitimatiebewijzen geldig (behalve een Zwitsers rijbewijs). Het legitimatiebewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn (geldig tot 22 maart 2013 of later). Bent u uw identiteitsbewijs kwijt of is het gestolen? Dan kunt u uw stem uitbrengen door een kopie te tonen van de gemeentelijke verklaring van vermissing. Daarnaast moet u een pasje of document met uw naam en foto laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een NS-abonnement.

Meenemen als u ook voor een ander stemt (volmacht)

Als u ook de stem van iemand anders gaat uitbrengen, heeft u het volgende nodig:

  • Uw stempas
  • Uw identiteitsbewijs. Dit mag maximaal 5 jaar verlopen zijn (geldig tot 22 maart 2013 of later).
  • De ingevulde achterkant van een stempas met de kopie van het identiteitsbewijs van degene voor wie u de stem uitbrengt. Of de schriftelijke volmacht van degene voor wie u de stem uitbrengt.

Lees meer over iemand anders voor u laten stemmen.

Stembureaus: locaties en openingstijden

U kunt op 21 maart 2018 stemmen in 1 van de stembureaus in Den Haag. De meeste stembureaus zijn open van 7.30 tot 21.00 uur. Sommige locaties hebben andere openingstijden. Bekijk het overzicht met de stembureaulocaties en openingstijden.

Stemmen in een andere gemeente

Als u als inwoner van Den Haag mag stemmen voor de gemeenteraad, dan kunt u alleen in de gemeente Den Haag stemmen. Voor het raadgevend referendum kunt u wel in een andere gemeente stemmen. Hiervoor moet u een kiezerspas aanvragen. U kunt met deze pas in heel Nederland stemmen.

Lees meer over het aanvragen van een kiezerspas.

 

Bron: DenHaag.nl

Gegevens

Datum:
maart 21, 2018
Tijd:
7:30 am - 9:00 pm