Zomerschool in Transvaal

20-07-2020

Cultuur
Ontmoeten
Van een onvergetelijk schooljaar naar een onvergetelijke zomer
Het liep dit schooljaar allemaal iets anders dan we gewend zijn. Het land in intelligente lockdown, scholen die de deuren moesten sluiten en kinderen die maandenlang thuisonderwijs hebben moeten volgen.
Veel scholen en ouders hebben adequaat ingespeeld op de onderwijsbehoeften van kinderen. Helaas moeten wij ook constateren dat de coronacrisis vooral Nederlands kwetsbaarste wijken zoals Transvaal hard treft. Om te zorgen dat leerachterstanden niet verder verergeren komt het Buurthuis Mandelaplein nu in actie.
Omdat Buurthuis Mandelaplein alle kinderen een succesvolle start gunt van een volgend schooljaar wordt er een zomerschool georganiseerd in de periode van 20 juli t/m 29 juli (1e zomerschool) en 3 augustus t/m 13 augustus (2e zomerschool)
Ochtenprogramma: taal, taal, taal
Alles begint met taal. Taal is de basis. We gaan met de kinderen op niveau aan de slag aan de hand van het programma van de Taalfabriek. Dit is een lesprogramma waarbij de leerlingen worden geholpen met taal en er wordt gewerkt aan mondelinge vaardigheid, schrijfvaardigheid en algemene kennis.
Middagprogramma: horizonverbreding door talentontwikkeling
In de middag gaan de kinderen aan de slag met hun talenten. Kinderen kunnen kiezen uit verschillende activiteiten op het gebied van sport en bewegen, cultuur, natuur en creativiteit.
Marije Talstra (directeur Mandelaplein): “Zo laten wij de kinderen op ontdekkingsreis gaan in hun eigen leefwereld en verbreden de kinderen hun eigen horizon.”
Ouders worden uitgenodigd voor een beeldende tentoonstelling en kunnen de resultaten van wat de kinderen gemaakt hebben dan bezichtigen.

Waar

Mandelaplein 1 Den Haag

Contact

Nina Tromp
Contactpersoon

Neem contact op met Nina: