Bijeenkomst vernieuwing Tramlijn 6A

Wonen

De Gemeente Den Haag is in samenwerking met HTM en Metropoolregio Rotterdam Den Haag bezig met het verbeteren van de trams, de tramsporen en de perrons. Door deze verbeteringen zijn de trams straks ook goed toegankelijk voor minder validen en ouderen, is de reisinformatie onderweg duidelijk en zijn de perrons ruimer.

 

Wat gaan we doen

De nieuwe tramsporen moeten opnieuw ingepast worden in de omgeving. Omdat de nieuwe trams en bredere perrons meer ruimte nodig hebben én omdat we de wegen vooral voor voetgangers en fietsers steeds veiliger willen maken moeten we soms keuzes maken over het gebruik van de beschikbare ruimte. Ook biedt de nieuwe inpassing kansen voor andere verbeteringen. Bij het maken van deze keuzes willen we jullie, bewoners en ondernemers, betrekken.

 

Deelprojecten

De gemeente start nu met de voorbereidingen voor het aanpassen van grote delen van de tramlijnen 6 en 12. Dit doen we niet in één keer maar met kleinere deelprojecten. Naast deze deelprojecten voor de tram heeft de gemeente nog andere opgaven zoals het verbeteren van de wegen of onderhoud aan bijvoorbeeld de riolering. Dit gaan we zoveel mogelijk in samenhang met elkaar uitwerken in de ontwerpen en later ook gecombineerd uitvoeren.

 

Deelproject Lijn 6A

We gaan de komende periode aan een aantal deelprojecten werken, waarvan het deelproject Tramlijn 6A er één is.

 

Lijn 6A bestaat uit:

- Delftselaan

- Paul Krugerlaan tot aan de Loosduinsekade

- Steijnlaan

- Dierenselaan

 

Planning

De planningen van de deelprojecten zijn niet allemaal gelijk, maar de gemeente streeft ernaar om de ontwerpen eind volgend jaar afgerond te hebben, in 2023 de werkzaamheden voor te bereiden en in 2024 en 2025 de werkzaamheden uit te voeren. Op dit moment is dit nog een planning onder voorbehoud.

 

Participatie

In september starten we voor de eerste deelprojecten met het betrekken van bewoners en ondernemers. Dit doen we in de vorm van een bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst lichten we de deelprojecten verder toe, bespreken we hoe we de participatie vorm gaan geven en gaan we ook al uw mening vragen over bepaalde keuzes die we moeten gaan maken. Om uw mening op te kunnen halen zijn we de afgelopen tijd al aan de slag gegaan met het in beeld brengen van mogelijke ontwerp denkrichtingen. Deze ontwerp denkrichtingen zijn niet in beton gegoten en bedoeld als houvast om het gesprek met u, de bewoners en ondernemers, te voeren.

 

Eerste bijeenkomst op 15 september 2021

We nodigen u uit aanwezig te zijn bij de eerste bijeenkomst voor dit deelproject. De eerste bijeenkomst is op woensdag 15 september van 18.30 tot 20.30 uur in Juliana Plaza. Aanmelden kan via projectbureau-nrr@denhaag.nl

 

Hieronder treft u het programma voor de bijeenkomst

 

Het programma:

18.15 uur Inloop

18.30 uur Opening

18.35 uur Toelichting op het project en de keuzes

18.50 uur Start dialoog over de te maken keuzes

19.30 uur Terugblik dialoog

19.45 uur Vervolg 

20.00 uur  Afsluiting

Locatie:

Julianaplaza, Schalk burgerstraat 271, Den Haag

Zou u mij willen laten weten of u via het emailadres projectbureau-nrr@denhaag.nl. Dit, in verband met de ruimte en catering.

Hopelijk zie ik u op 15 september tijdens de bijeenkomst.

Met vriendelijke groet,

Jessica de Vries

Omgevingsmanager INTHR

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Wanneer

  • Woensdag 15 september 2021 van 18:15 tot 20:00
juli 2021
madiwodovrzazo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Waar

Wagenstraat 185 Den Haag