MC Rutte rapt jongeren toe


MP (Minister President) Rutte had 21 april een duidelijke boodschap om afstand te houden. Omdat niet alle jongeren zich altijd aan deze oproep houden hebben de jonge hiphop producers Joshua Narain en Jaimy Langenakker de MP omgedoopt tot MC (Master of Ceremony). MP Rutte is ceremoniemeester of rapper om de jeugd aan te spreken in de taal die ze snappen. Op de maat van muziek zijn teksten van de MP van 21 april gebruikt om de doelgroep te bereiken welke middels een videoclip door Videoguys in beeld is gebracht.

Het initiatief komt van sociaal ondernemer Atalay Celenk van Juliana Plaza. Bij het rondbrengen van zijn gratis voedselpakketten voor de in quarantaine wonende ouderen zag hij dat jongeren met andere dingen bezig waren dan afstand houden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De rap van Rutte waarschuwt voor de overmoed van jongeren die denken dat het virus hen niet zal raken.

Hopelijk helpt de rap om een mentaliteitsverandering onder jongeren aan te moedigen. ‘Het is niet grappig. We moeten het serieus nemen’, aldus Celenk.

Bekijk de video via onderstaande link.


https://www.youtube.com/watch?v=w51XDzl8JBw

Deel via sociale media Reageer