Aangeboden

Blog Dev Rambharose: YOGA & CONSTIPATIE

Door:
Thijs Moesker
Mijn naam is Devanand Rambharose (Yoga Docent). De komende tijd zal ik op gezette tijden een artikel schrijven over gezonde leefstijl en Yoga. Om in onze moderne- en stressvolle levens gezond oud te worden ben ik mij gaan verdiepen in klassieke Vedische – en Yogaliteratuur. Ik wil mijn opgedane kennis en ervaringen met u delen zodat eenieder er zijn of haar voordeel mee kan doen.

YOGA & CONSTIPATIE
Vandaag wil ik het hebben over een fantastische Yoga-reinigingstechniek voor het reinigen van ons spijsverteringsstelsel. Deze eenvoudige, gemakkelijke techniek reinigt het systeem volledig op natuurlijke wijze en dat zonder hulp van medicijnen. Naast het feit dat deze methode helemaal gratis is, levert het een flinke bijdrage aan onze gezondheid. Deze techniek heeft zijn waarde in de loop van duizenden jaren bewezen.

Laten we om te beginnen kijken naar de functie van onze darmen. De functie van de darmen is het verteren van voedsel en het uitscheiden van de onverteerbare resten. Bij de vertering van voedsel zijn diverse processen betrokken en komen allerlei bruikbare voedingstoffen vrij. Deze aminozuren, vetzuren, vitamines, mineralen, etc. worden opgenomen in het lichaam en door het bloed vervoerd naar de cellen die het nodig hebben. Er zijn voedingstoffen die fungeren als brandstof voor alle activiteiten van het lichaam, en er zijn voedingsstoffen die bijdragen aan de opbouw van cellen en het herstel van het lichaam.

Veel gezondheidsklachten hangen dan ook samen met een onvolledige vertering van de voeding. Er kan nog zo gezond gegeten worden; maar wanneer de voeding niet goed verteerd wordt, levert dit alsnog weinig gezondheidsvoordelen op. Een gezonde spijsvertering en darmflora dragen op hun beurt bij aan het bevorderden van het immuunsysteem. Slechtwerkende darmen kunnen daarentegen leiden tot een lagere fysieke en psychische weerstand.

Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer ons spijsverteringssysteem niet goed werkt, ons voedsel niet wordt verteerd zoals het zou moeten. Dit resulteert in afvalresten in de maag en darmen. Een ongezonde dikke darm kan leiden tot overgewicht, constipatie, gas en opgeblazen gevoel. We kunnen geconfronteerd worden met allerlei problemen en ziekten zoals Cholesterol / Diabetes, Hoge Bloedruk en nog vele andere kwalen.

Wanneer ons voedsel niet 100% verteerd door ons lichaam gaat, dan komen de onverteerde voedseldeeltjes in onze darmen vast te zitten. Met als gevolg dat na verloop van tijd giftige stoffen in ons lichaam worden gevormd. Vergelijkbaar met het rottingsproces van planten en dieren.

En als men een slecht dieet heeft, niet genoeg slaapt, onvoldoende beweegt of vloeistoffen drinkt, dan kan dat weer leiden tot een verhoogde productie van maagzuur. Als kettingreactie op de eerdergenoemde problemen raakt ons spijsverteringssysteem van slag en functioneert het niet optimaal. Hierdoor kunnen wij heel veel ongemak ervaren en soms ook onverklaarbare pijn hebben.

De vraag is dus hoe ga je deze blokkade opruimen? We hebben allemaal gehoord van theetox, detox-smoothies en 7-daagse sap reinigingen waarmee je je systeem grondig hebt schoongemaakt. Maar werkt het echt? Het is algemeen bekend dat elk lichaam anders is en anders reageert.

Daarom wil ik het vandaag hebben over een natuurlijke manier van onderhoud van ons Maag en Darmstelsel. Laten we eens kijken wat Yoga & Ayurveda ons leert. Wat Yoga & Ayurveda ons leert is: - dat het niet noodzakelijk is om zoveel geld uit te geven aan deze luxe reinigingsmethoden. Om je spijsverteringskanaal leeg te maken en gezond te houden heb je slechts 2 ingrediënten nodig. En dat is water en zout. Dit is zeker geen grap. Dit is een bewezen oude techniek.

Dit techniek wordt LAGHU SHANKH PRAKSHALAN genoemd. Het is een Yoga-reinigingstechniek die zichzelf als de meest effectieve procedure heeft bewezen. Laghu Shankh Prakshalan verhelpt de spijsverteringsproblemen en versterkt de lever en andere spijsverteringsorganen en klieren. Het versterkt tevens het immuunsysteem, vermindert overmatig slijm en zuivert het bloed. Daarnaast zorgt het voor meer harmonie tussen de geest en het lichaam en helpt de energieniveaus te verhogen.

Deze zuiveringspraktijk is erg sterk! Voor uw eigen gezondheid en veiligheid moet de actie alleen onder deskundige begeleiding met de nodige voorzorgmaatregelen worden uitgevoerd.

Voor nu kan ik hier slechts schrijven; eet bewust, beweeg bewust en voldoende.

Let op deze methode mag niet worden toepast door zwangere vrouwen, tijdens de menstruatie, of door mensen die lijden aan maag en darm aandoeningen.

Geïnteresseerden, die deze techniek willen leren, kunnen dit met hun yoga leraar bespreken of via de krant contact met mij opnemen. Bij voldoende aanmeldingen kan ik een workshop organiseren. Privé begeleiding behoort ook tot de mogelijkheden.

Stichting YogaShisya
D.Rambharose

Disclaimer: Dit is geen wetenschappelijk artikel. Alle informatie is gebaseerd op Vedische & Yoga Literatuur, ervaringen van Yoga Guru’s. Dit is een beschrijving van de uitleg en ervaring van mijn eigen Guru.
Deel via sociale media Stuur mij een bericht
Media
Prijs
Prijs op aanvraag
Reageer