Aangeboden

Help mee afval aan te bieden

Door:
Het ophalen van afval gaat gewoon door en de afvalbrengstations blijven open. Wel is te merken dat bewoners meer huisvuil aanbieden en hun schuur, tuin of zolder opruimen. Heeft u huishoudelijk afval, grofvuil of tuinafval waar u vanaf wilt, zorg ervoor dat u het op de juiste manier aanbiedt en zet het niet op straat. Houd grofvuil en tuinafval als het kan nog even thuis.
De medewerkers van de Haagse Milieu Services (HMS) werken ook nu hard om al het afval op te halen en te zorgen dat de stad schoon blijft. Waar nodig en mogelijk worden extra wagens ingezet. Alvast dank voor uw medewerking en begrip.

Bied uw afval op de juiste manier aan
Het huishoudelijk afval wordt gewoon volgens de dienstregeling ingezameld. De gemeente vraagt u wel om uw afval op de juiste manier aan te bieden:
• Is de ondergrondse afvalcontainer vol? Loop naar de volgende container of neem uw afval mee naar huis. Zet uw afval er niet naast. Als er afval naast de container staat, kan de container moeilijk of helemaal niet geleegd worden.
• Wilt u liever de klep van de container niet aanraken? Gebruik dan (wegwerp)handschoenen of gebruik een doekje om de klep open en dicht te doen.

Grofvuil laten ophalen
Er worden op dit moment veel grofvuilafspraken gemaakt. De gemeente vraagt u om uw oude spullen of tuinafval nog even thuis te houden als dat kan. Kan dat niet, houd er dan rekening mee dat het langer kan duren voordat u een afspraak kunt maken om het op te laten halen.

Afvalbrengstations
Het is erg druk bij de afvalbrengstations. Om de drukte te beperken vraagt de gemeente u om uw grofvuil of tuinafval nog even thuis te houden als dat kan. Kan dat niet, houd dan rekening met langere wachttijden. En houd bij het afvalbrengstation 1,5 meter afstand van medewerkers en overige bezoekers.
Deel via sociale media Stuur mij een bericht
Media
Prijs
Prijs op aanvraag
Reageer