KERSTCONCERT THE RESIDENTS

Door:
Fatima Qureshi

Elke woensdagmiddag repeteert het Stadsorkest om 13.00 in theater De Vaillant. De eerste kinderen druppelen binnen met hun violen op de rug. Blij dat de school uit is, tijd om samen muziek te maken!

Vanaf oktober komen hier kinderen vanuit de verschillende leerorkesten van The Residents samen. Hier ervaren ze hoe het is om samen te spelen in orkestverband. Onder leiding van enthousiaste dirigente Wenny Roeffen ontdekken de kinderen spelenderwijs wat er belangrijk is in samenspel. Alle kinderen vanuit het project zijn welkom om deel te nemen.

Naast kinderen uit The Residents sluiten er ook andere kinderen aan vanuit Den Haag die een instrument bespelen. Op deze manier ontstaan er allerlei verschillende verbindingen en leren kinderen elkaar kennen door middel van muziek. Waar andere jeugdorkesten vaak een hoog instapniveau hebben heeft het Stadsorkest een hele lage drempel, zodat iedere leerling zich welkom voelt. Wel verwachten we dat iedere leerling les heeft op zijn of haar instrument naast het Stadsorkest.

In de afgelopen maanden hebben ze al succesvolle concerten gehad zoals het Prinsjesdagconcert met het Residentie Orkest en een concert bij het Juliana Kinderziekenhuis.

Op 18 december zullen zij om 19:00 een kerstconcert geven in Theater de Vaillant en is iedereen van harte uitgenodigd om te komen luisteren!
Deel via sociale media Stuur mij een bericht Doe mee
Wanneer
  • Op 18-12-2019 van 19:00 tot 21:00 (heeft al plaatsgevonden)
Deelname
Prijs op aanvraag
Reageer