Vacature buurtsportcoach Transvaal

Het ontmoetingsplatform voor bewoners, bedrijven, bezoekers.

Gevraagd

Vacature buurtsportcoach Transvaal

Door:
Buurthuis Mandelaplein bevindt zich in het hart van de wijk Transvaal in Den Haag en heeft een centrale rol als het gaat om de verbinding, sport, gezondheid en participatie van bewoners in de wijk. In mei was Koning Willem-Alexander bij ons op bezoek om een indruk te krijgen van het belangrijke werk dat we doen. Voor ons Buurthuis zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega in de functie van:

Buurtsportcoach Sport & Gezondheid
(36 uur per week)

Transvaal is een multiculturele wijk in het centrum van Den Haag. De gezondheid van de inwoners in Transvaal is gemiddeld minder dan de gezondheid van andere Hagenaars en Hagenezen. Deelname aan sport kan preventief een enorme bijdrage leveren aan de (ervaren) gezondheid in deze wijk.

De Buurtsportcoach richt zich op de specifieke volwassen doelgroepen die nog weinig sporten en bewegen en werkt samen met verschillende organisaties uit de buurt op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Visie en doelen van de Buurtsportcoach sluiten nauw aan bij het model van Positieve Gezondheid.

De huidige Buurtsportcoach heeft in de afgelopen jaren de deelname van met name vrouwen aan sport in deze wijk een enorme impuls gegeven. Wij zijn op zoek naar iemand die dit voort wil zetten en verder uit wil bouwen.

Wil jij ervoor zorgen dat bewoners van Transvaal meer gaan bewegen en elkaar op een plezierige manier ontmoeten? Dan zoeken wij jou!
Wat verwachten wij van jou?

Voor dit project zijn wij op zoek naar een Buurtsportcoach die stevig in haar schoenen staat en het leuk vindt te werken met name vrouwen uit een multiculturele wijk. De werkzaamheden bestaan uit:
- Het via spreekuren, presentaties etc. werven en toeleiden van wijkbewoners naar sport
- Het enthousiasmeren van deelnemers en docenten en het opzetten van een netwerk van ambassadeurs
- Overzicht hebben en houden over het sportvraag en aanbod in Transvaal
- Coördineren van het sportaanbod binnen Buurthuis Mandelaplein
- Opzetten en onderhouden van samenwerkings/afstemmingsoverleg met aanbieders, zorgverleners/verwijzers
- Het ontwikkelen en opzetten van nieuwe sport en beweegactiviteiten
- Het aansturen van vrijwilligers en stagiaires
- Het opstellen van een plan van aanpak en rapporteren over de voortgang van je werkzaamheden.

Wie ben jij?
Ben jij een aanpakker met ambitie, heb je plezier in het contact met mensen en heb je een hart voor Transvaal? Ben jij iemand die naar mensen kan luisteren, hen kan activeren, de vraag achter de vraag kan ontdekken, en dit kan omzetten in actie?

De juiste persoon voldoet aan de volgende functie-eisen en competenties:
- HBO niveau met bijvoorbeeld diploma ALO, Sportmanagement, Fysiotherapie
- Minimaal 3 jaar werkervaring in vergelijkbare functie
- Affiniteit met de zorg en welzijn sector
- De volgende competenties zijn van belang: enthousiasmeren, samenwerken, plannen en organiseren (ervaring projectmatig werken), communiceren en netwerken
- Affiniteit met het werken in multiculturele wijk en ervaring in het werken met inactieve doelgroepen
- In staat verbindingen te leggen tussen verschillende organisaties; succesvol in het leggen van contacten op alle niveaus
- In staat om sturing te geven aan groepen, mensen en processen.

Wat kun je van ons verwachten?
Een wijkgerichte, innovatieve werkomgeving met een grote diversiteit aan collega’s. Een plek waar je alle ruimte krijgt om de functie van Buurtsportcoach verder uit te werken en je functie tot een succes te maken. In het Buurthuis heb je de beschikking over een mooie gymzaal en fitnessruimte. Aanstelling per direct voor 36 uur in de week.
In eerste instantie betreft dit een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar met intentie tot verlenging van het contract voor een tweede jaar. Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. De functie is ingedeeld conform CAO Welzijn, schaal 8. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Sociaal Werk inclusief Individueel Keuzebudget.
Interesse?

Ben je enthousiast geworden van deze vacature, stuur dan het liefst zo snel mogelijk maar uiterlijk 16 augustus 2019, je motivatie en CV naar Marije Talstra (m.talstra@mandelaplein.nl). De gesprekken worden gepland op 29 augustus. We vragen je hier alvast rekening mee te houden. Voor meer informatie over de functie kun je ook telefonische contact met haar opnemen 06-51086920.
Deel via sociale media Stuur mij een bericht
Media
Prijs
Prijs op aanvraag
Meer informatie
Reageer