Gevraagd

Vacature meidenwerker Mandelaplein

Door:
Nina Tromp


Buurthuis Mandelaplein bevindt zich in het hart van de wijk Transvaal in Den Haag en heeft een centrale rol als het gaat om de verbinding en participatie van bewoners in de wijk.
Voor ons Buurthuis zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega in de functie van:
Jeugdwerker voor de meiden in Transvaal
(16 uur per week)
In 2017 zijn we samen met onze partners in de wijk gestart met het project MijnIDxx. Dit project is gericht op het opzetten van een doorgaande lijn in het ontwikkelen van de eigen identiteit en het versterken van de mentale weerbaarheid van meiden in Transvaal. Door MijnIDxx willen we bereiken dat de meisjes minder vaak in dergelijke situaties terecht komen, omdat zij zich kunnen weren.
De meiden (10-16 jaar) hebben aangegeven dat ze grote behoefte hebben aan een eigen plek in het buurthuis. Ze hebben behoefte aan een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, waar ruimte is voor (talent-)ontwikkeling, waar ze ook met hun vragen bij een jeugdwerker terecht kunnen en waar ze elkaar kunnen leren helpen. Een plek waarin ze zelf activiteiten kunnen opzetten en hun bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij door onder andere het opzetten van een meidenraad.
In 2019 willen we verder werk maken van de meidenkamer. Help jij hen deze droom waar te maken?
Wat verwachten wij van jou?
Voor dit project zijn wij op zoek naar een meidenwerker die stevig in haar schoenen staat en het leuk vindt te werken met meiden van 10-16 jaar. De werkzaamheden bestaan uit:
- Samen met ervaren meidenwerker en meiden uitwerken van het plan voor de meidenkamer in een programma met wekelijkse activiteiten
- Uitvoeren van de activiteiten met meiden van 10 tot 16 jaar
- Samen met ervaren jeugdwerker en meiden uitwerken van het plan voor de inrichting van de meidenkamer en het in gang zetten hiervan
- Meiden met problematiek signaleren, ondersteunen en indien nodig doorverwijzen
- Werven en begeleiden van stagiaires en vrijwilligers
- Regelmatig evalueren en op basis daarvan door ontwikkelen van het project
- Contact met ouders
Wie ben jij?
Ben jij creatief, cultuursensitief en heb je een hart voor meiden in Transvaal? Ben jij iemand die naar meiden kan luisteren, hen kan activeren, de vraag achter de vraag kan ontdekken, en dit kan omzetten in actie?
De juiste persoon voldoet aan de volgende functie-eisen en competenties:
- Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur Social Work, pedagogiek
- Je hebt een visie op eigentijds meidenwerk in een multiculturele wijk.
- Je hebt organisatorische vaardigheden en ervaring met projectmatig werken;
- Je kunt verbinding leggen en samen werken met de meiden en collega’s
- Je kunt goed luisteren en de meiden positief stimuleren en bent een rolmodel/voorbeeld
- Je hebt een hands on mentaliteit en een ‘out of the box’ denker,
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden.
- Je hebt een proactieve houding; je ziet kansen en benut deze.
- Je bent een prettige collega, die zowel zelfstandig als in een team kan werken en organisatiebreed kan denken.
- Pré: je hebt ervaring met het opstellen van begrotingen, fondswerving en het

Wat kun je van ons verwachten?
Een wijkgerichte, innovatieve werkomgeving met een grote diversiteit aan collega’s. Een plek waar je alle ruimte krijgt om verder invulling te geven aan de meidenkamer en je functie tot een succes te maken. Aanstelling per direct voor 16 uur in de week. Werkzaamheden zijn 4 middagen in de week aansluitend aan de schooltijden en eventueel in het weekend. In eerste instantie betreft dit een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar. Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Sociaal Werk.
Interesse?
Ben je enthousiast geworden van deze vacature, stuur dan uiterlijk 30 augustus 2019 je motivatie en CV naar Nina Tromp (n.tromp@mandelaplein.nl). Voor meer informatie over de functie kun je ook telefonische contact met haar opnemen 070-3835474.
Deel via sociale media Stuur mij een bericht
Media
Prijs
Prijs op aanvraag
Meer informatie
Reageer