Mensen verbinden in de Wijk
Dat is onze missie

Voor bewoners

"Ontdekken en ontmoeten in je wijk"

Beste wijkbewoner,

Welkom op WijkConnect. Leuk dat je meer te weten wilt komen over ons wijkplatform. Graag vertellen we je meer over WijkConnect en hoe we voor jou als bewoner een behoefte zouden kunnen vervullen.

1. Wijken ontdekken

Hoe goed ken jij je wijk? Weet jij wat er op dit moment in de buurt te doen is? Zijn er leuke clubs of verenigingen om bij aan te sluiten? Waar kan ik op loopafstand naar toe om iets te kopen? Bekende vragen waarmee je als bewoner mee te maken kan krijgen.

WijkConnect geeft bewoners de mogelijkheid online door je wijk heen te navigeren. Met de WijkAgenda ben je altijd op de hoogte van alle activiteiten in wijk. Met bijvoorbeeld de Organisatiegids ontdek je welke organisaties er in de wijk zitten. En in de WijkEtalage vind je bijzondere producten en diensten van bedrijven dichtbij.

2. Mensen helpen

Een andere belangrijke behoefte is het kunnen helpen van anderen. Veel mensen zouden meer voor anderen willen doen maar kunnen dat niet, simpelweg om dat ze niet weten welke vrijwilligersorganisaties of bewonersinitiatieven er in een wijk zijn.

WijkConnect lost dit op door organisaties en sociale initiatieven een podium te geven waarop ze zich kunnen presenteren. Zo kunnen ze bewoners eenvoudig bereiken en nieuwe vrijwilligers werven. Goed idee voor je wijk? Spullen over? Hulp nodig? Op het WijkPrikbord kun je de verzoekjes van je buren bekijken en zelf iets plaatsen.

3. Betrouwbare informatie

Het internet is groot en gefragmenteerd. De meeste informatie kan je er wel vinden. Maar waar moet je zijn en hoe vind je betrouwbare informatie? Met WijkConnect proberen we hierop in te spelen. Door mensen en hun kennis binnen een wijk te bundelen. Zo heb je een betrouwbare en sociale bron voor de antwoorden op je vragen.