Talentontwikkeling fotografie

Cultuur
30 augustus 2021

Op een zonnige woensdag lopen diverse jongeren met een professionele spiegelreflexcamera om hun nek over straat ik de wijk. Van alles wordt op de foto gezet; een mooie auto, de spaken van een wiel, bijzondere gevels, het Kaapse Plein en elkaar. Ze fotograferen erop los en zien in het alledaagse steeds een mooi foto-object voor het Fotoproject ‘Thuis in Buurtkantine Transvaal’.

De wijk en haar bewoners zichtbaar maken voor én door de buurt. Misschien heb je al wel eens een groepje mensen zien fotograferen op en rondom het Kaapse Plein met mooie professionele camera’s. Onlangs startte het fotoproject ‘Thuis in Buurtkantine Transvaal’, waarbij meerdere doelgroepen met eigen fotomateriaal de wijk en haar bewoners zichtbaar maken voor én door de buurt.

Verhalen

In een serie workshops leren jongeren die in de wijk wonen of er naar school gaan meer over fotografie. Maar ook leren ze om de buurt op een andere manier te bekijken en door middel van fotografie hun verhaal te vertellen. Binnenkort starten ook twee groepen volwassenen. Daarbij ligt de focus meer op samenzijn, portretteren en verhalen vertellen in woord en beeld.

Expositie

Er komt een expositie van het fotomateriaal in de Buurtkantine aan de Colensostraat, en met een deel van die materialen krijgt de Buurtkantine een blijvende persoonlijke touch. Het project is een initiatief van Buurthuis Mandelaplein. Samenwerkingspartners in het project zijn bijvoorbeeld Zebra Welzijn, Praktijkschool de Einder, Bewonersvereniging Transvaal Zuid en Peter van Beek Fotografie.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds Sluyterman van Loo en het Haags Groene Kruis Fonds.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen