Alles voor een schone stoep

Wonen
29 augustus 2022

Dagelijks zetten medewerkers van de gemeente Den Haag zich in om uw stad schoon te houden. Veel bewoners en ondernemers houden hun stoep netjes en schoon. Toch ligt er vaak genoeg nog zwerfval op straat of staat er afval naast de ondergrondse containers. De gemeente Den Haag organiseert daarom het hele jaar door extra acties zodat we blijven werken aan een schone stad.

Acties bij u in de wijk

In de Bothastraat in Transvaal wordt vanaf 5 september tot eind november tijdelijk een ondergrondse afvalcontainer (Orac) verwijderd. In deze straat staan meerdere containers. Een van deze containers is vaak niet vol. Maar mensen zetten er toch afval naast. De Haagse Milieu Service (HMS) krijgt dan geen signaal om de containers te legen, want ze zijn niet vol. We gaan één container tijdelijk weghalen. Zo hopen we dat er meer afval in de andere containers gaat. De HMS krijgt dan vaker een bericht dat de containers vol zijn. De plek wordt dan schoner, netter en veiliger. Dit plan wordt in meerdere straten in Den Haag uitgevoerd.

 Jongeren maken in het weekend schoon

De gemeente werkt sinds augustus dit jaar samen met Ap’s Services, het bedrijf van de lokale ondernemer Appie el Massaoudi, met jongeren uit de wijk. Zes maanden lang maken vier jongeren in het weekend het gebied tussen de Haagse markt en het Kaapseplein schoon. Ze halen groot afval op en de vuilniszakken naast containers. Ook ruimen ze zwerfafval rond de ondergrondse containers (orac’s) op. Dit doen ze elke zaterdag én zondag van 12.00 tot 21.00 uur. Na een half jaar wordt gekeken of deze actie ‘Schoon Transvaal’ effect heeft. Er wordt dan besloten of de actie verder gaat of wordt uitgebreid.

 Ook door extra inzet van HMS willen we blijven werken aan het schoonhouden van Transvaal.

Doe mee met de opruimdag in Transvaal

Heeft u spullen waar u vanaf wilt? Lever ze dan op dinsdag 27 september gratis in tijdens de opruimdag in de Joubertstraat. Dit kan tussen 17.00 uur en 20.00 uur. Denk aan: meubels, elektrische apparaten, spullen voor de kringloop of klein chemisch afval.

Spullen die nog te gebruiken zijn, gaan naar de kringloop en grofvuil wordt netjes afgevoerd.

Kijk hier voor meer info.

Zelf actief meedoen uw straat schoon te houden?

-         Vraag een afvalknijper aan om uw stoep schoon te houden.

-         Adopteer een afvalcontainer. U houdt dan de plek rond een container in uw buurt schoon. U krijgt ook een sleutel zodat u de container open kunt maken als die verstopt is.

-         Begin zélf een opruimactie in uw buurt. Kijk op www.haagsehanden.nl voor ideeën en inspiratie.

Meer informatie over wat u kunt doen om de buurt schoon te houden vindt u op: Den Haag - Zorgen voor een schone buurt

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren