LOKAAL informatiepunt geopend!

Sociaal
2 november 2022

Aan de Kempstraat 23 in Transvaal opende burgemeester Jan van Zanen dinsdagavond 1 november het LOKAAL informatiepunt Transvaal. Hier kunnen wijkbewoners, EU-arbeidsmigranten en ondernemers uit de wijk terecht voor al hun vragen over financiën, werk, zorg en gezondheid.

De Helpdesk Geldzaken en de Sociaal Raadslieden van de gemeente Den Haag houden spreekuur in het informatiepunt om bewoners met vragen over geld of juridische zaken te ondersteunen. EU-arbeidsmigranten die vragen hebben over werk of huisvesting kunnen hier terecht bij stichting Barka. Vanuit het informatiepunt werken de veldwerkers die het aanspreekpunt zijn voor EU-arbeidsmigranten in de wijk. Het Leerwerkloket Haaglanden zit op deze locatie voor scholings- en loopbaanadvies. MKB-Den Haag en het leerwerkbedrijf Ap’s Services ondersteunen de ondernemers op de Haagse Markt en geven hen informatie over goed ondernemerschap. Tenslotte worden er speciale spreekuren georganiseerd voor Oekraïense vluchtelingen.

Prioritaire gebieden

Het LOKAAL informatiepunt is een initiatief vanuit het programma ‘aanpak prioritaire gebieden’ van de gemeente Den Haag. Met dit programma heeft de gemeente samen met bewoners en wijkpartners van Transvaal de afgelopen jaren extra ingezet op het aanpakken van de veiligheids- en leefbaarheidsproblematiek op en rond het Kaapseplein. Deze aanpak wordt de komende vier jaar voor heel Transvaal voortgezet. Vanuit het informatiepunt wordt nauw samenwerkt met o.a. stadsdeel centrum, die een dependance heeft op het Kaapseplein 150, The Hage International Centre en wijkpartners zoals Wijkz, Buurthuis Mandelaplein, Servicepunt XL, De Paardenberg en de Bibliotheek Transvaal.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren