Week lang aandacht voor vrouwendag

Sociaal
14 maart 2023

Donderdagavond 9 maart stond buurthuis Mandelaplein in het teken van de Internationale vrouwendag. Wezijntransvaal organiseerde een ontmoetingsdiner. Tijdens het gezamenlijke eetmoment ging men met elkaar in gesprek over het thema ‘onbeperkt leefbaar'.

Vrouwen uit de wijk werden uitgenodigd om te komen eten en in gesprek te gaan met elkaar. Met zo'n 120 vrouwen werd het een levendige avond. Er was een bingo met prijzen van winkeliers uit de wijk. Het doel van de Bingo was om de vrouwelijke ondernemers uit de wijk te betrekken, maar ook om het mogelijk te maken voor de vrouwen om op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek te gaan. Er zijn heerlijke gerechten geserveerd. Onder begeleiding van een buikdanseres en een DJ is er gedanst door jong en oud.

Op 10 maart 2023 organiseerde AASRA in Transvaal-Noord in samenwerking met: We zijn Transvaal, Ulkem, BTBP en Gemeente Den Haag weer internationale vrouwendag in buurthuis Bario.

Het was een super geslaagde dag. Alle workshops werden druk bezocht en de discussie over onbeperkt leefbaar, daar werden heel veel onderwerpen onder de loep genomen en bekeken hoe men eraan zou kunnen werken. AASRA en alle medeorganisaties kijken tevreden terug op deze dagen en danken eenieder voor zijn of haar bijdrage.

De hele week werd in Transvaal Internationale vrouwendag gevierd. De organisatie van de verschillende activiteiten lag in handen van Wezijntransvaal, de Bibliotheek Transvaal, STEK, Haagse Beppies en Julianaplaza. Zo waren er workshops voor jong en oud, ontbijtmomenten, lunches om elkaars netwerk te versterken, een fotoshoot voor krachtige vrouwen. De gemeente Den Haag steunde de initiatieven.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren