Doe mee aan de Gratis Isolatie Actie

Duurzaamheid
28 maart 2023

Is uw woning nog niet goed geïsoleerd? En heeft u een Ooievaarspas of kreeg u in 2022 energietoeslag? Kijk dan of u mee kunt doen aan de Gratis Isolatie Actie. Via deze actie kunt u gratis isolerende maatregelen bij u thuis laten plaatsen. Denk aan dubbel glas, een andere cv-ketel of isolatie voor uw muren of vloer. In een goed geïsoleerd huis blijft de warmte beter binnen. U verbruikt dan minder energie. 

Een slecht geïsoleerde woning heeft energielabel E, F of G. Het isoleren van uw woning draagt bij aan een lager energieverbruik. Als u meedoet aan de ‘Gratis Isolatie Actie’, krijgt u van de gemeente isolerende maatregelen in uw woning ter waarde van (maximaal) €2.000,-.

Wees er op tijd bij!

De gemeente heeft in totaal € 900.000 voor deze actie beschikbaar. Dit betekent dat maximaal 450 huishoudens er gebruik van kunnen maken. Op = op!

Voor wie?

U kunt meedoen als u voldoet aan de voorwaarden:

  • U woont in Den Haag;
  • U heeft een koopwoning of huurwoning met energielabel E, F of G;
  • U huurt niet van een woningcorporatie;
  • U heeft een Ooievaarspas en/of u heeft in 2022 energietoeslag gekregen.

Welk energielabel heeft mijn woning?

Het energielabel laat zien hoe zuinig een woning is. Energielabels gaan van de letter ‘A’ tot en met ‘G’. Hierbij is ‘A’ het beste. Niet van alle woningen is het energielabel bekend of geregistreerd. Als u niet weet welk energielabel bij uw woning hoort, kunt u hier kijken wat er nu bekend is.

Let op: deze website geeft een idee, maar de kans bestaat dat de informatie niet klopt. Dit kan bijvoorbeeld als u of uw verhuurder al veranderingen aan de woning heeft aangebracht, maar deze nog niet zijn gemeld.

Meer informatie over hoe u aan de actie mee kunt doen vindt u hier.

Wie

Volwassenen
Senioren