Vernieuwde Kaapseplein officieel geopend

Wonen
5 juli 2023

Buurtkinderen rond het Kaapseplein kijken je vanaf de posterborden op het hek van het plein aan. Ze zeggen: “houd het plein schoon en geef ons ruimte om veilig en fijn te spelen”. Een van de borden werd op maandag 3 juli door Wethouder Arjen Kapteijns onthuld. Hij opende hiermee officieel het Kaapseplein in bijzijn van o.a buurtkinderen.

Een fijne plek in de wijk

Het opknappen van het plein is onderdeel van de intensieve aanpak van het Kaapseplein en omgeving. En was een van de grote wensen van bewoners. Samen met betrokken bewoners, ondernemers, het Kaapsepleinteam en wijkpartners heeft de gemeente gewerkt aan een fijne ontmoetingsplek voor jong en oud. Er is een nieuwe voetbalkooi, kindvriendelijk schelpenasfalt, een podium met zonnedoek, een waterpunt, een nieuw Haags Hopje en nieuwe speeltoestellen voor kinderen tot 6 jaar. Ook is het plein groener.

Het Kaapseplein heeft openingstijden van 8.30 uur tot 22.00 uur. In de winter is het plein open tot 21.00 uur. Doordeweeks en in het weekend zijn er activiteiten voor de buurtkinderen. Basisscholen zijn na de zomervakantie zijn welkom en worden uitgenodigd om met de leerlingen van het plein gebruik te maken.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren