Drie nieuwe gezichten

03-11-2020

Sociaal

Iris de Groot, buurtsportcoach

Per 1 oktober ben ik begonnen als Buurtsportcoach. In de wijk Transvaal blijft de sportparticipatie achter bij het landelijke gemiddelde. Als gevolg hiervan hebben veel mensen gezondheidsklachten, zoals bijvoorbeeld diabetes, overgewicht of gewrichtspijn. Om de gezondheidsklachten te verminderen zet de Buurtsportcoach zich in om mensen uit de wijk meer te laten bewegen en sporten. Ik coördineer de diverse beweeg- en sportactiviteiten in buurthuis Mandelaplein, daarnaast heb ik ook een goed overzicht van het beweegaanbod in de rest van de wijk.  

Mocht u op zoek zijn naar een leuke en betaalbare beweegactiviteit in de wijk, maar weet u niet waar u dat kunt vinden? Of kent u mensen met gezondheidsklachten die gebaat zijn bij meer beweging, maar weet u niet hoe u ze in beweging kunt krijgen? Of heeft u een leuk idee waarmee we ons huidige sportaanbod kunnen uitbreiden?

Neem dan contact met mij op via: buurtsport@mandelapein.nl, telefonisch via: 06-41689769 of kom eens langs in buurthuis Mandelaplein.  

 

Manon Toxopeus, projectleider Buurtkantine 

Sinds kort (1 okt) ben ik verantwoordelijk voor de Buurtkantine; de kantine van Sporthal Transvaal aan de Colensostraat (Transvaal Zuid). Naast het opzetten van horeca voor alle gebruikers van de sporthal, is ons doel om deze ruimte vóór en dóór de bewoners van de wijk in te kunnen zetten met een bruisend programma. Met deze locatie willen we verbinden met de buurt en haar bewoners en samen met hen nieuwe initiatieven ontwikkelen. Daarnaast is het in tijden van corona een ruime locatie waarin we - veilig en op afstand - kunnen samenkomen.  

Mocht u ideeën of initiatieven hebben die we verder kunnen uitwerken voor de buurtkantine, neem dan gerust contact op via m.toxopeus@mandelaplein.nl of 06 4299 5374 of kom eens bij ons langs!     

 

Umit Colgecen, jongerenwerker 

Vanaf 1 september ben ik in dienst getreden als jongerenwerker voor het buurthuis Mandelaplein in Transvaal. Mijn taken zijn o.a. het coördineren van het sport aanbod voor jongeren en huiswerkbegeleiding. Ook begeleid ik de Crownies, een groep jongeren die taken uitvoeren in de buurt voor een mooiere wijk. Verder plan ik de vakantieactiviteiten voor kinderen, zodat zij tijdens de vakantiedagen met leuke en zinvolle activiteiten kunnen meedoen. 

Mocht u ideeën of initiatieven hebben die we verder kunnen uitwerken voor het jongerenwerk, neem dan gerust contact op per mail u.colgecen@mandelaplein.nl of per telefoon 06-42865891. 

 

 

Waar

Mandelaplein 1 Den Haag

Contact

Nina Tromp
Contactpersoon

Neem contact op met Nina:

2