Oranje Fonds doneert aan HouseMartin

Sociaal
23 maart 2021

Omdat daklozen die ziek zijn geen thuis hebben om het hoofd neer te leggen, gaat Stichting HouseMartin voor hen in Den Haag een logeerhuis opzetten. In Respijthuis HouseMartin kunnen een vijftal daklozen op advies van de straatarts korte tijd verblijven om te herstellen van een griep of te revalideren na een operatie. In voorkomende gevallen kunnen zij hier de laatste levensdagen doorbrengen.

 Ondanks dat er zoveel mogelijk met vrijwilligers gewerkt gaat worden die zich met liefde en aandacht voor de gasten inzetten, is er geld nodig voor de exploitatie van huisvesting en verblijf.

Verschillende fondsen zien in dat een dergelijk logeerhuis voorziet in een noodzakelijke behoefte binnen de Haagse samenleving. Stichting HouseMartin is deze fondsen zeer erkentelijk voor de toegezegde financiële steun.

Het Oranje Fonds dat zich inzet voor een sociale samenleving, en mensen en organisaties steunt die willen voorkomen dat anderen er alleen voor staan, heeft een zodanige toezegging gedaan dat een jaar lang de huur van het beoogde pand betaald kan worden. Daarmee is een belangrijke horde genomen. Het Fonds waarvan Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima beschermheer en beschermvrouwe zijn, ontvangt onder andere geld van de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden van het Oranje Fonds en van bedrijven.

Dankzij de welwillendheid van de diverse fondsen hoopt en verwacht Stichting HouseMartin in november 2021 de eerste zieke dakloze een warm bed aan te bieden.

Meer weten over Stichting HouseMartin? Zie: https://respijthuishousemartin.com. Bij vragen kunt u bellen met Marie-Anne, 0651 75 6565.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Waar

Wagenstraat 185
Den Haag