Cultuur

Activiteiten festival De Betovering

Het is bijna weer zo ver… Festival de Betovering! Tijdens de Herfstvakantie tussen 15 en 23 oktober 2021 kunnen alle kinderen van 2 tot en met 12 jaar zich weer onderdompelen in theater- en dansvoorstellingen, films, muziek, workshops en straattheater in heel Den Haag!

Programma op maat & begeleidend theaterbezoek in stadsdeel Centrum

Wil je met een groep kinderen naar het festival maar heb je hulp nodig met het maken van een keuze uit het programma? Dan helpen we je graag met het maken van een programma op maat. Wil je met een groep komen? Dan bieden we een begeleidend theaterbezoek.

Voorafgaand aan het festival komen we ook graag langs voor een gesprek of presentatie. Dit kan bijvoorbeeld in combinatie met wijkbijeenkomsten, groepslessen of koffieochtenden.  

Neem contact met ons op via: iedereenwelkom@debetovering.nl

Programma activiteiten uitgelicht

- Gratis voorstellingen in Bibliotheek Transvaal

- Theater de Vaillant

theater de Vaillant pakt uit met de voorstellingen Hiep Hiep… Amboula van Yalla Yalla en Kleur beweegt jou van Lonneke van Leth. Daarnaast is het weer Feest met Anansi tijdens de workshop en activiteitenmiddag.

  

1) Speurtocht tijdens de Betovering

Dankzij kunstenaar Lotte Verweij verschijnen er tijdens de Betovering overal kleine deurtjes in de stad. Wat doen ze daar? Welke fantasieplekken liggen er verscholen achter deze deuren? Lotte heeft vier speurtochten ontwikkeld in MorgenstondMoerwijkTransvaal en de Schilderswijk. De plattegrond van de speurroute vind je o.a. bij de bibliotheken TransvaalSchilderswijkEscampTheater Dakota en theater de Vaillant.

Wilt u gratis speurroutes uitdelen aan ouders en kinderen? Stuur een mailtje aan iedereenwelkom@debetovering.nl

Je kunt de routes lopen van za 16 t/m za 23 oktober.

Knutsel je eigen deur naar waar!

 • Wil jouw organisatie een aantal gratis deurtjes bouwplaten ontvangen? Laat het ons dan weten via iedereenwelkom@debetovering.nl
 • Wil jouw organisatie een uitgiftepunt zijn voor gratis bouwplaten voor kinderen uit je buurt? Laat het ons dan weten via iedereenwelkom@debetovering.nl
 • Wil jouw organisatie een workshop boeken waarbij de kinderen aan de slag gaan met de deurtjes-bouwplaten onder begeleiding van een workshopdocent van De Betovering? Voor meer informatie en het boeken van een workshop iedereenwelkom@debetovering.nl

Wonen

Een schoon Transvaal doen we samen

Op zaterdag 2 oktober vindt van 13u tot 17u op het Wijkpark het evenement Een schoon Transvaal doen we samen plaats.

Informatie

Wijkorganisaties en vrijwilligersgroepen laten zien wat ze doen voor een schonere wijk.

Vermaak

Er zijn allerlei leuke activiteiten voor klein en groot. Lekkers, thee, koffie en limonade voor alle bezoekers.

Ideeën

Heb je zelf ideeën of wil je meehelpen met vrijwilligersgroepen, dan kan dat ook.

Deze activiteit wordt georganiseerd door: Zebra Welzijn, Staedion, Wijkambassadeurs, Haagse Beppies

Overige deelnemers: Buurt Preventie Team, bewonersorganisaties Transvaal (BOT en BTZ), buurthuis Mandelaplein, Handhaving, gemeente Den Haag en anderen.

Wonen

Hulp voor particuliere (ver)huurders

Haagse huurders en verhuurders in de particuliere sector kunnen sinds eind juli terecht bij de Huurbalie voor gratis advies en informatie. De gemeente wil hiermee goed verhuurderschap bevorderen.

Verhuurders kunnen de Huurbalie vrijblijvend benaderen. Bijvoorbeeld voor vragen over hoe zij hun woning kunnen verduurzamen, wat een eerlijke huurprijs is en wat voor vergunningen er nodig zijn.

Huurders kunnen terecht met vragen over rechten en plichten. Ook als zij vragen hebben over te hoge huren, slecht onderhoud of andere misstanden. Bij complexe vragen of misstanden werkt de Huurbalie samen met de Pandbrigade en het Huurteam om huurders bij te staan. 55% van de Hagenaars woont in een huurwoning. Bijna de helft van deze woningen wordt particulier verhuurd.

Met de komst van de Huurbalie hebben huurders en verhuurders een informatiepunt voor al hun vragen. De Huurbalie is telefonisch bereikbaar via (070) 353 99 31.

U kunt ook langskomen bij de Hou van je Huis-punten op de Denneweg 62a en Escamplaan 305.

Meer informatie op denhaag.nl/huurbalie

Sociaal

Meld je gratis aan voor prinsjesontbijt

Prinsjesfestival viert in aanloop naar Prinsjesdag de democratie. Op zaterdag 18 september, de publieksdag van Prinsjesfestival, dekken we lange ontbijttafels op de Lange Vijverberg voor PrinsjesOntbijt 2021.

Wij nodigen u van harte uit!

Burgemeester Jan van Zanen opent het ontbijt om 10.00 uur. Het programma duurt tot 11.30 uur. De presentatie is in handen van Nicolette Krul. Kijk op de website voor meer informatie over het ontbijt en over het publieksprogramma op zaterdag 18 september.

Het thema dit jaar is: Samen bouwen aan vertrouwen.

Omdat vertrouwen het fundament is van onze democratie. Vertrouwen in elkaar, vertrouwen in de toekomst, vertrouwen in de overheid. En andersom: vertrouwen van de overheid in de burger.

Wij hopen u als gewaardeerde inwoner van ons stadsdeel op deze zaterdagmorgen te mogen verwelkomen. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en nader kennis te maken. Zo bouwen we - tijdens PrinsjesOntbijt met uitzicht op de Hofvijver - samen aan vertrouwen.

Deelname is gratis, u bent onze gast!

U kunt zich hier opgeven

Sport

Doe mee aan Haagse finale Stoepranden

Woensdag 8 september 2021 barst de strijd los voor de titel Haags kampioen Stoepranden. Iedereen vanaf 6 jaar mag deelnemen aan de competitie. Ook meedoen? Meld u aan.

Stoepranden is een balspel dat iedereen, van jong tot oud, kan spelen. De winnaar van de finale is niet alleen Haags kampioen, maar gaat ook naar huis met het gouden ticket. Daarmee plaatst u zich voor het Nederlands Kampioenschap Stoepranden 2021 op 19 september 2021 in Arnhem.

Nog niet helemaal zeker van uw stoeprandkunsten? Is er geen stoeprand in de buurt om te oefenen? Maak gebruik van de verplaatsbare stoepranden (Kirby) bij de stadsboerderijen en playgrounds.

Wanneer

Woensdag 8 september 2021 van 14.00 tot 17.00 uur.

Voor wie

Iedereen vanaf 6 jaar.

Toegang

Gratis.

Aanmelden

Aanmelden kan via een e-mail naar jeugd@denhaag.nl of sluit 8 september spontaan aan.

Waar

Sportcampus Den Haag.

Goed om te weten

De deelnemers blijven op 1,5 meter afstand van elkaar.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Jantje Beton

Bron: Denhaag.nl

Wonen

Bijeenkomst Tramlijn 6A op 15 september

De Gemeente Den Haag is in samenwerking met HTM en Metropoolregio Rotterdam Den Haag bezig met het verbeteren van de trams, de tramsporen en de perrons. Door deze verbeteringen zijn de trams straks ook goed toegankelijk voor minder validen en ouderen, is de reisinformatie onderweg duidelijk en zijn de perrons ruimer.

 

Wat gaan we doen

De nieuwe tramsporen moeten opnieuw ingepast worden in de omgeving. Omdat de nieuwe trams en bredere perrons meer ruimte nodig hebben én omdat we de wegen vooral voor voetgangers en fietsers steeds veiliger willen maken moeten we soms keuzes maken over het gebruik van de beschikbare ruimte. Ook biedt de nieuwe inpassing kansen voor andere verbeteringen. Bij het maken van deze keuzes willen we jullie, bewoners en ondernemers, betrekken.

 

Deelprojecten

De gemeente start nu met de voorbereidingen voor het aanpassen van grote delen van de tramlijnen 6 en 12. Dit doen we niet in één keer maar met kleinere deelprojecten. Naast deze deelprojecten voor de tram heeft de gemeente nog andere opgaven zoals het verbeteren van de wegen of onderhoud aan bijvoorbeeld de riolering. Dit gaan we zoveel mogelijk in samenhang met elkaar uitwerken in de ontwerpen en later ook gecombineerd uitvoeren.

 

Deelproject Lijn 6A

We gaan de komende periode aan een aantal deelprojecten werken, waarvan het deelproject Tramlijn 6A er één is.

 

Lijn 6A bestaat uit:

- Delftselaan

- Paul Krugerlaan tot aan de Loosduinsekade

- Steijnlaan

- Dierenselaan

 

Planning

De planningen van de deelprojecten zijn niet allemaal gelijk, maar de gemeente streeft ernaar om de ontwerpen eind volgend jaar afgerond te hebben, in 2023 de werkzaamheden voor te bereiden en in 2024 en 2025 de werkzaamheden uit te voeren. Op dit moment is dit nog een planning onder voorbehoud.

 

Participatie

In september starten we voor de eerste deelprojecten met het betrekken van bewoners en ondernemers. Dit doen we in de vorm van een bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst lichten we de deelprojecten verder toe, bespreken we hoe we de participatie vorm gaan geven en gaan we ook al uw mening vragen over bepaalde keuzes die we moeten gaan maken. Om uw mening op te kunnen halen zijn we de afgelopen tijd al aan de slag gegaan met het in beeld brengen van mogelijke ontwerp denkrichtingen. Deze ontwerp denkrichtingen zijn niet in beton gegoten en bedoeld als houvast om het gesprek met u, de bewoners en ondernemers, te voeren.

 

Eerste bijeenkomst op 15 september 2021

We nodigen u uit aanwezig te zijn bij de eerste bijeenkomst voor dit deelproject. De eerste bijeenkomst is op woensdag 15 september van 18.30 tot 20.30 uur in Juliana Plaza. Aanmelden kan via projectbureau-nrr@denhaag.nl

 

Hieronder treft u het programma voor de bijeenkomst

 

Het programma:

18.15 uur Inloop

18.30 uur Opening

18.35 uur Toelichting op het project en de keuzes

18.50 uur Start dialoog over de te maken keuzes

19.30 uur Terugblik dialoog

19.45 uur Vervolg 

20.00 uur  Afsluiting

Locatie:

Julianaplaza, Schalk burgerstraat 271, Den Haag

Zou u mij willen laten weten of u via het emailadres projectbureau-nrr@denhaag.nl. Dit, in verband met de ruimte en catering.

Hopelijk zie ik u op 15 september tijdens de bijeenkomst.

Met vriendelijke groet,

Jessica de Vries

Omgevingsmanager INTHR

Wonen

Bijeenkomst wijkagenda 8 september

Beste genodigden, De laatste keer dat wij bij elkaar kwamen voor de wijkagenda Transvaal en in het specifiek het wijkprofiel, is alweer enige tijd geleden. Ik heb in de tussentijd een aantal processtappen kunnen maken. Het volgende product is voorstel met daarin de doelstellingen en acties die gedestilleerd zijn uit gesprekken met de wijk tijdens de zogeheten ‘wijktafels’ en gesprekken met de verschillende diensten binnen de gemeente. De zomervakantie is bijna ten einde en het leek mij tijd om weer bij elkaar te komen om een laatste blik te werpen op de wijkagenda.

De bijeenkomst is bedoeld om samen te kijken naar acties die de komende 4 jaar moeten worden opgepakt. De wijktafel vindt plaats op 8 september. Tijdens de wijktafel bepalen wij samen drie thema’s. Wat is er nodig om de drie thema’s te verwezenlijken en wat kan een struikelblok zijn bij het verwezenlijken van de drie thema’s?

Project: vernieuwing tramlijn 6 Transvaal

Aan het einde van de bijeenkomst geven collega’s van DSO een kort toelichting op de plannen rondom de vernieuwing van tramlijn 6 Transvaal. De nieuwe tramsporen moeten opnieuw ingepast worden in de omgeving. Omdat de nieuwe trams en bredere perrons meer ruimte nodig hebben én omdat we de wegen vooral voor voetgangers en fietsers steeds veiliger willen maken moeten we soms keuzes maken over het gebruik van de beschikbare ruimte.

Op 15 september 2021 van 18:30 tot 20:30 nodigen we u uit om hierover in gesprek te gaan tijdens een bijeenkomst.

Aanmelden hiervoor kan via projectbureau-nrr@denhaag.nl.

Hieronder tref je het programma voor de wijktafel:

18.15 uur Inloop

18.30 uur Opening

18.35 uur Uitleg ambities/acties

18.50 uur Uitleg haalbaarheid

19.10 uur Start dialoog

20.00 uur Terugblik dialoog

20.05 uur Communicatie e.a. projecten

20.10 uur DSO mobiliteit – Tram 6 mededeling en verdere communicatie

Locatie: Julianaplaza, Schalk burgerstraat 271, Den Haag

Met vriendelijke groet,

Mohamed el Khalifi

Projectleider Haagse Kracht Transvaal

Cultuur

Talentontwikkeling fotografie

Op een zonnige woensdag lopen diverse jongeren met een professionele spiegelreflexcamera om hun nek over straat ik de wijk. Van alles wordt op de foto gezet; een mooie auto, de spaken van een wiel, bijzondere gevels, het Kaapse Plein en elkaar. Ze fotograferen erop los en zien in het alledaagse steeds een mooi foto-object voor het Fotoproject ‘Thuis in Buurtkantine Transvaal’.

De wijk en haar bewoners zichtbaar maken voor én door de buurt. Misschien heb je al wel eens een groepje mensen zien fotograferen op en rondom het Kaapse Plein met mooie professionele camera’s. Onlangs startte het fotoproject ‘Thuis in Buurtkantine Transvaal’, waarbij meerdere doelgroepen met eigen fotomateriaal de wijk en haar bewoners zichtbaar maken voor én door de buurt.

Verhalen

In een serie workshops leren jongeren die in de wijk wonen of er naar school gaan meer over fotografie. Maar ook leren ze om de buurt op een andere manier te bekijken en door middel van fotografie hun verhaal te vertellen. Binnenkort starten ook twee groepen volwassenen. Daarbij ligt de focus meer op samenzijn, portretteren en verhalen vertellen in woord en beeld.

Expositie

Er komt een expositie van het fotomateriaal in de Buurtkantine aan de Colensostraat, en met een deel van die materialen krijgt de Buurtkantine een blijvende persoonlijke touch. Het project is een initiatief van Buurthuis Mandelaplein. Samenwerkingspartners in het project zijn bijvoorbeeld Zebra Welzijn, Praktijkschool de Einder, Bewonersvereniging Transvaal Zuid en Peter van Beek Fotografie.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds Sluyterman van Loo en het Haags Groene Kruis Fonds.

Cultuur

UIT WEEK IN DE VAILLANT

Van 3 tot en met 12 september vieren we in De Vaillant dat we live kunnen genieten van kunst en cultuur. Op het podium in het theater, zomaar op straat of op je bord. Je maakt het allemaal mee in De Vaillant. Tijdens UIT in De Vaillant gaat het culturele seizoen van start en wij kunnen niet wachten! De hele week zie je een prachtig divers programma van organisatoren en makers die staan te springen om het podium op te gaan en voor jou te spelen!

BAROQUE

Op vrijdag 3 september starten we de UIT week met de première van LETH’S MENUET tijdens Baroque. Een dansende flamingo, een herfstig duet tussen een blaadje en een eikeltje en een monsterlijk trio. Drie dansers van Lonneke van Leth Dans dragen speciale, grote en kleurrijke kostuums, die zorgen gegarandeerd voor een grote glimlach op de gezichten van de allerkleinsten tot alleroudsten!

Deze première begeleiden we met muziek uit vervlogen tijden en een modern tintje. De hemelse muziek van J. S. Bach staat centraal, maar we maken uitstapjes naar de Arabische wereld en naar de Jazz. Lokale en wereldse sterren nemen publiek mee op een reis door de tijd.

Een coproductie van theater De Vaillant en Lonneke van Leth Dans i.s.m. Studio Maky

Tickets voor Baroque kosten slechts €3,50 (met Ooievaarspas €1,75) inclusief een glaasje bubbels. Je kunt ze kopen via devaillant.nl/baroque

Muziekontbijt

Van maandag 6 september tot en met vrijdag 10 september kun je elke ochtend bij ons terecht voor een cultureel begin van je dag. Vanaf 9.30 uur kun je onder het genot van live muziek heerlijk ontbijten. Een muziekontbijt bestaat uit een heerlijk buffet, waar je voor maar €3,50 kunt ontbijten en met Ooievaarspas voor maar €1,75. De dag goed beginnen voor een prikkie!

Bekijk het hele programma hieronder of ga naar devaillant.nl/uit

Wonen

Werkzaamheden zevensprong

Van maandag 6 september tot en met vrijdag 5 november 2021 vernieuwt de gemeente de verkeerslichten op het kruispunt Loosduinseweg/ Loosduinsekade bij de Apeldoornselaan, De La Reyweg, Paul Krugerlaan, Beeklaan en Regentesselaan. De gemeente maakt het kruispunt ook wel bekend als ('de Zevensprong') meteen groener.

De gemeente heeft plannen om het kruispunt anders in te richten. Het vervangen van de verkeerslichten kan niet op de plannen wachten. Dit werk gebeurt nu tussen september en november 2021.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 31 augustus 2021 is er een informatieavond in Centrum Bario in de Kockstraat 175. De gemeente vertelt u dan meer over het werk. Ook kunt u vragen stellen.

Er zijn 3 bijeenkomsten:

 • van 19.00 uur tot 19.30 uur
 • van 19.30 uur tot 20.00 uur
 • van 20.00 uur tot 20.30 uur

Door corona zijn er de volgende regels:

 • Een medewerker van de gemeente vraagt als u binnenkomt om uw naam en telefoonnummer en/of e-mailadres. Deze registratie is verplicht.
 • Er wordt gevraagd of u coronaklachten heeft.
 • De bijeenkomst start op tijd. U kunt niet later binnenkomen.
 • U krijgt een vaste zitplaats.

Nieuwe verkeersregelinstallatie (VRI)

Een verkeersregelinstallatie regelt het verkeer op het kruispunt. Zo’n installatie bestaat uit verkeerslichten en alles wat erbij hoort. Bijvoorbeeld computerkasten, masten en de detectielussen in de weg die meten of er verkeer is. De huidige installatie is oud en wordt vervangen. Daarom komen er nieuwe verkeerslichten. Ook vervangt de gemeente de kabels in de grond en de computerkast die de verkeerslichten regelt.

Slimme verkeerslichten

De nieuwe verkeersregelinstallatie bestaat uit ‘slimme’ verkeerslichten. Zij gebruiken informatie van weggebruikers zodat het verkeer makkelijker doorrijdt. Ook kunnen weggebruikers informatie van het verkeerslicht krijgen via bijvoorbeeld hun navigatiesysteem of telefoon. De hele installatie is dus klaar voor de toekomst.

Nieuw groen

Het kruispunt de Zevensprong is een plein met veel steen en asfalt. De gemeente maakt het daarom groener. Op een aantal plekken rondom het kruispunt komen nieuwe planten.

 • Aan de rand van de Apeldoornselaan, De la Reyweg, Paul Krugerlaan, Regentesselaan en Beeklaan haalt de gemeente een deel van de stenen en het asfalt weg. Hier komen planten.
 • Aan het eind van de De La Reyweg en Apeldoornselaan komen siergrassen en planten met bloemen in plaats van gras.
 • Het groene deel in het midden van de Loosduinsekade wordt langer, naar het kruispunt.

Overlast en bereikbaarheid

 • Het werk is overdag, tussen 7.00 uur en 19.00 uur. En tussen 27 september en 1 oktober 2021 wordt er 4 nachten van 19.00 tot 07.00 uur doorgewerkt.
 • Het werk is met machines. Er zijn graaf- en slijpwerkzaamheden. Dit kan geluidsoverlast geven.
 • Een deel van de weg is afgesloten. Er blijft in alle 7 straten 1 rijstrook open voor verkeer. U kunt niet in alle richtingen over het kruispunt rijden. Houd rekening met extra reistijd en omleidingsroutes.
 • Nood- en hulpdiensten kunnen wel in alle richtingen blijven rijden.
 • Ook trams en bussen blijven rijden.

Omleidingen

 • Tijdens het werk is het midden van het kruispunt afgesloten. Het is niet mogelijk om vanaf bijvoorbeeld De La Reyweg over te steken naar de Regentesselaan. Of vanaf de Beeklaan naar de Paul Krugerlaan. Er blijft in alle 7 straten 1 rijstrook open voor verkeer.
 • Fietsers en voetgangers kunnen wel oversteken.

 • Doorgaand autoverkeer op de Loosduinsekade kan rechtdoor blijven rijden. Ook kunt u rechtsaf slaan van en naar de Apeldoornselaan, De La Reyweg en Paul Krugerlaan.
 • Verkeer op de Loosduinseweg kan rechtdoor blijven rijden. Ook is het mogelijk om de Regentesselaan in en uit te rijden.
 • Vanaf de Loosduinseweg, Regentesselaan of Beeklaan richting de Loosduinsekade, Apeldoornsestraat, De La Reyweg of Paul Krugerlaan moet u op de Loosduinseweg doorrijden tot het kruispunt bij de Valkenboslaan en keren (blauwe route).
 • Verkeer via de De la Reyweg, Apeldoornselaan of Paul Krugerlaan richting de Beeklaan of Regentesselaan, rijdt om via de Loosduinsekade, Waldeck Pyrmontkade en Laan van Meerdervoort (oranje route).

 • Vanaf Den Haag Zuidwest, Rustenburg-Oostbroek of Transvaal richting Regentesselaan of Laan van Meerdervoort moet u omrijden via de Zuiderparklaan en Valkenboslaan (paarse route).
 • Autoverkeer vanaf het Valkenboskwartier, Regentessekwartier of Zeeheldenkwartier richting de De la Reyweg, Apeldoornselaan of Paul Krugerlaan rijdt om via de Laan van Meerdervoort, Valkenboslaan en Loosduinsekade. Of via de Laan van Meerdervoort, Koningin Emmakade, Loosduinseweg, Monstersestraat en Kempstraat (rode route).

Vragen

Heeft u vragen over het werk? Neem contact op met Rinaldo de Lange van de gemeente via telefoonnummer 06 - 25 49 52 43. U kunt ook een e-mail sturen naar rinaldo.delange@denhaag.nl.

Bron: Denhaag.nl

Wonen

Verhuispremie overstap kleine woning

De premie van 2700 euro die Haagse bewoners krijgen die doorstromen vanuit een grote sociale huurwoning naar een kleinere woning is verlengd tot en met 31 december 2022. Doel is enerzijds dat er meer woningen vrijkomen voor grote gezinnen en anderzijds dat mensen die dat willen gemakkelijker kunnen verhuizen naar passender, kleine woningen.

Wethouder Martijn Balster (Wonen, Wijken en Welzijn): 'De schaarste aan grote woningen is groot. Met deze premie zorgen we dat de grootte van onze betaalbare woningen beter aansluit bij de behoefte. De ervaring van het afgelopen jaar is dat de regeling mensen net iets eerder stimuleert om een grote woning te verlaten en naar een kleinere, passende woning te verhuizen'.

In Den Haag is één op de vijf sociale huurwoningen groot genoeg voor een gezin, terwijl er nu vaak nog één of twee personen wonen. Veel mensen willen best verhuizen naar een kleinere woning die beter past bij hun levensfase. Bijvoorbeeld ouders waarvan de kinderen het huis uit zijn. Of ouderen die moeite krijgen met traplopen en liever gelijkvloers zouden wonen. Aan de andere kant zijn er gezinnen met vier of meer kinderen die hard op zoek zijn naar een grote sociale huurwoning. Daarom zetten woningcorporaties, gesteund door de gemeente, in op doorstroming.

Van groot naar beter wonen

De verhuisvergoeding is er voor huishoudens van maximaal drie personen die verhuizen naar een kleinere sociale huurwoning, een huurhuis in de vrije sector of een huis kopen in de regio Haaglanden. Onder een grote woning wordt het volgende verstaan: een sociale huurwoning van een woningcorporatie, die bestaat uit vijf kamers of meer, met minimaal 80 vierkante meter woonoppervlak.

Wethouder Balster: 'We werken hierbij nauw samen met de Haagse woningcorporaties. Zij attenderen hun huurders op de regeling en verklaren dat zij zich inspannen om de vrijgekomen woning weer te verhuren aan een groot gezin'.

De doorstroompremie past in een geheel aan maatregelen dat Den Haag kent om doorstroming te bevorderen. Naast de premie zijn er mogelijkheden voor huurders van grote woningen om voorrang te krijgen bij de toewijzing van woningen. Bijvoorbeeld voor ouderen die problemen hebben met de toegankelijkheid van de woning door lichamelijke beperkingen. Ook bieden woningcorporaties soms de mogelijkheid om voor huurcompensatie en/of directe bemiddeling in aanmerking te komen. Den Haag werkt ten slotte met marktpartijen samen om bewoners van corporatiewoningen die daartoe in staat zijn, te laten doorstromen naar een middeldure huurwoning of een betaalbare koopwoning.

Huurders die belangstelling hebben om door te stromen naar een meer passende sociale huurwoning, kunnen via www.denhaag.nl/doorstroompremie een aanvraag indienen voor een doorstroompremie.

Meer informatie? 

Subsidieregeling doorstroompremie grote sociale huurwoningen Den Haag 2021

Cultuur

CultuurSchakel: Vacature Coördinator

Kunst en cultuur zijn van onschatbare waarde voor onze stad. CultuurSchakel is de organisatie in Den Haag die werkt aan een goed en levendig kunstklimaat, zowel binnen cultuuronderwijs als in de vrije tijd. Onze missie is dat iedereen in Den Haag kan meemaken hoe het is om zélf kunst te beoefenen en zich door kunst van anderen te laten verrijken.

Deel jij onze missie en wil jij je er voor inzetten dat kinderen in de vrije tijd meer aan kunst en cultuur kunnen meedoen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Coördinator programma BinnenBuiten

(afdeling cultuurparticipatie)

24 uur per week / per direct

Dit is het programma:

Met het programma BinnenBuiten stimuleert CultuurSchakel wijkgericht de culturele ontwikkeling van kinderen. Het doel is dat kinderen meer kansen krijgen om ook na schooltijd in hun eigen wijk gemakkelijker en méér aan kunst en cultuur te kunnen (mee)doen. Met het programma versterken we het aanbod van culturele activiteiten in de wijken, op basis van de ideeën en behoeften van kinderen. Dat doen we in samenwerking met die kinderen en culturele aanbieders, ouders, scholen, bibliotheken, kinderopvang, buurtcentra, sportverenigingen etc.

Dit ga je doen:

• Tot 1 januari 2022 werk je je in op alle onderdelen van het programma, daarna neem je de inhoudelijke coördinatie van BinnenBuiten op je.

• Op basis van het jaarplan werk je samen met twee collega's aan de voorbereiding, uitvoering van en monitoring door BinnenBuiten in de wijken van Den Haag.

• Je faciliteert kennisdeling en uitwisseling tussen de betrokken organisaties en over de wijken heen.

• Je houdt overzicht over de voortgang op basis van het werkplan en de begroting en rapporteert hierover aan de teamleider Cultuurparticipatie.

• Je draagt actief bij aan de positionering van BinnenBuiten in de stad, samen met de afdeling Marketing & Communicatie van CultuurSchakel.

Dit ben jij:

• Je hebt een sterke affiniteit met actieve kunst- en cultuurbeoefening door kinderen.

• Je hebt werkervaring in een vergelijkbare functie met planmatige coördinatie.

• Je hebt een passende opleiding gedaan en een HBO werk- en denkniveau.

• Je bent een teamspeler met uitstekende communicatieve vaardigheden.

• Je kent de stad Den Haag op je duimpje en bij voorkeur woon je in of in de buurt van Den Haag.

Wij onderschrijven de Code Culturele Diversiteit en willen als organisatie een afspiegeling van de maatschappij zijn. Versterk jij als collega de diversiteit van ons team, dan gaat bij gelijke geschiktheid onze voorkeur uit naar jou!

Waar je komt te werken:

Binnen CultuurSchakel werken we met elkaar samen in een vriendelijke en informele sfeer. Je krijgt een plek in het levendige en diverse team van onze afdeling Cultuurparticipatie. We zijn gevestigd in het historische Koorenhuis, hartje centrum Den Haag, de tram stopt voor de deur.

Wat we je bieden

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een jaar. De functie wordt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, ingeschaald op het niveau van schaal 8 van de CAO Kunsteducatie.

Wil jij deze baan?

Als jij degene bent naar wie wij zoeken, vul dan vóór 9 augustus via dit formulier je gegevens in en upload je cv en motivatiebrief. Noteer alvast dat de eerste gesprekken plaatsvinden op 17 en 18 augustus. De tweede gespreksronde is gepland op 23 augustus.

Wil je liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marjan van Gerwen, Projectleider BinnenBuiten, telefoon: 06-44 85 26 66 of e-mail marjanvangerwen@cultuurschakel.nl

Referenties en VOG vormen onderdeel van de procedure.

Zoom