Nieuws uit Transvaal

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Duurzaamheid

Doe mee aan de Gratis Isolatie Actie

Is uw woning nog niet goed geïsoleerd? En heeft u een Ooievaarspas of kreeg u in 2022 energietoeslag? Kijk dan of u mee kunt doen aan de Gratis Isolatie Actie. Via deze actie kunt u gratis isolerende maatregelen bij u thuis laten plaatsen. Denk aan dubbel glas, een andere cv-ketel of isolatie voor uw muren of vloer. In een goed geïsoleerd huis blijft de warmte beter binnen. U verbruikt dan minder energie. 

Een slecht geïsoleerde woning heeft energielabel E, F of G. Het isoleren van uw woning draagt bij aan een lager energieverbruik. Als u meedoet aan de ‘Gratis Isolatie Actie’, krijgt u van de gemeente isolerende maatregelen in uw woning ter waarde van (maximaal) €2.000,-.

Wees er op tijd bij!

De gemeente heeft in totaal € 900.000 voor deze actie beschikbaar. Dit betekent dat maximaal 450 huishoudens er gebruik van kunnen maken. Op = op!

Voor wie?

U kunt meedoen als u voldoet aan de voorwaarden:

  • U woont in Den Haag;
  • U heeft een koopwoning of huurwoning met energielabel E, F of G;
  • U huurt niet van een woningcorporatie;
  • U heeft een Ooievaarspas en/of u heeft in 2022 energietoeslag gekregen.

Welk energielabel heeft mijn woning?

Het energielabel laat zien hoe zuinig een woning is. Energielabels gaan van de letter ‘A’ tot en met ‘G’. Hierbij is ‘A’ het beste. Niet van alle woningen is het energielabel bekend of geregistreerd. Als u niet weet welk energielabel bij uw woning hoort, kunt u hier kijken wat er nu bekend is.

Let op: deze website geeft een idee, maar de kans bestaat dat de informatie niet klopt. Dit kan bijvoorbeeld als u of uw verhuurder al veranderingen aan de woning heeft aangebracht, maar deze nog niet zijn gemeld.

Meer informatie over hoe u aan de actie mee kunt doen vindt u hier.

Duurzaamheid

Actie schone buurt

Zet het in je agenda: vanaf 17 september organiseert de gemeente Den Haag de tweede Actie Schone Buurt van 2022! Een week lang haal je eenvoudig opschoonmaterialen zoals een afvalknijper op bij een van de uitleenpunten in de stad. Alle beetjes helpen! Grootser aanpakken? Sluit je aan bij een speciale opschoonactiviteit! Lees meer op de website

https://schoondoenwegewoon.nl/nieuws/actie-schone-buurt-17-t-m-23-september-2022/

Duurzaamheid

Praat mee over tiny forest Beiersveld

Kom meepraten over een tiny forest voor de buurt op het Beiersveld!

Wanneer? Woensdag 9 maart

Waar? Beiersveld (buiten), tent tegenover De La Reyschool aan De La Reyweg 212 (Bij slecht weer in de gymzaal)

Hoe Laat? Van 12:00 tot 14:00 uur

Meer informatie: info.bosmakers@gmail.com

Duurzaamheid

Goedkoper uw huis verwarmen

Wilt u besparen op het gasverbruik van uw cv-installatie en tóch een warm en comfortabel huis? Doe dan mee aan de actie ‘Goedkoper uw huis verwarmen’ voor huurders en eigenaren.

U krijgt gratis advies en ondersteuning van een onafhankelijke adviseur. Uw cv-installatie kan al na een paar kleine ingrepen energiezuiniger werken.

Meer informatie: duurzamestad.denhaag.nl

Duurzaamheid

2e leven voor uw matras

Vanaf 5 november 2020 worden matrassen die nog heel zijn apart opgehaald door de vuilophaaldienst. Zo kunnen ze gerecyceld worden. U kunt hiervoor een afspraak maken.

  • U kunt een afspraak met of zonder DigiD maken. Is het ophaaladres anders dan uw eigen adres? Kies dan voor afspraak maken zonder DigiD.
  • Lees voor u een afspraak maakt voor het laten ophalen van grofvuil en tuinafval de aanbiedregels.

Klik hier voor het maken van een afspraak.

Afspraak verzetten of afzeggen

Een afspraak kunt u uiterlijk 1 dag van tevoren verzetten of afzeggen. Bel hiervoor voor 10.00 uur met 14 070. Afzeggen op de dag van de afspraak kan niet. De chauffeurs zijn dan al onderweg.

Bron: DenHaag.nl

 Waar

Duurzaamheid

Laat uw tuinafval gratis ophalen tijdens de takkenroute

Het is weer tijd voor de Haagse takkenroute. Van 7 oktober tot en met 15 november 2019 haalt de gemeente gratis uw snoeihout en takken op. U kunt hiervoor nu een afspraak maken.

U kunt een afspraak maken via de pagina Grofvuil of tuinafval laten ophalen of door te bellen naar 14 070.

Hoe biedt u het aan?
Bind het snoeihout samen en maak het niet langer dan 1,2 meter.
Boomstammen en takken mogen maximaal een doorsnede van 20 centimeter hebben.
Bied uw snoeihout vóór 7.45 uur aan langs de weg op de dag van de afspraak.
Waarom snoeihout en takken apart aanbieden?
Als u snoeihout en takken apart aanbiedt, werkt u mee aan een beter milieu. Van dit tuinafval wordt compost gemaakt. Deze compost kan weer worden gebruikt voor tuinen en parken.

Klein snoeiafval en bladeren mogen in de gft-container
Heeft u een gft-container (kliko)? Dan mag u hier klein snoeiafval en bladeren in doen. Heeft u veel tuinafval of helpt u mee met het opruimen van bladeren op straat? Vraag dan een 2e gft-container aan via de pagina Minicontainer (kliko) aanvragen of teruggeven. U vindt hier ook de voorwaarden voor deze extra gft-container.

Bron: DenHaag.nl
Zoom