Compensatieregeling voor cultuur

Cultuur
3 november 2021

Haagse culturele verenigingen en stichtingen verkeren nog altijd in zwaar weer door de coronamaatregelen. CultuurSchakel opent dit jaar daarom opnieuw de compensatieregeling Corona Vrijetijdskunst, waarvoor gemeente Den Haag € 100.000,- extra beschikbaar stelde. Verenigingen en stichtingen kunnen maximaal € 1.500,- aanvragen bij CultuurSchakel, voor extra gemaakte kosten en weggevallen inkomsten over 2021.

Met de compensatieregeling biedt CultuurSchakel de nodige ondersteuning, dekking van extra kosten en weggevallen inkomsten vanwege coronamaatregelen in 2021:

•          Extra kosten voor repetitieruimten, zoals een aanvullende of andere ruimte;

•          Materiële kosten, zoals aanschaf van plexiglazen schermen;

•          Wegvallen van begrote inkomsten, zoals contributie door vertrekkende leden of geannuleerde optredens.

VerenigingsMonitor 2021

De VerenigingsMonitor die driejaarlijks door het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) uitgevoerd wordt, onderzoekt de belangrijkste trends en thema’s binnen verenigingen voor kunstbeoefening. De onlangs verschenen monitor van 2021 bevestigt dat veel verenigingen en stichtingen er al vóór corona niet best voorstonden en dat deze situatie door de coronamaatregelen verder verslechterd is. Het is voor veel verenigingen en stichtingen een uitdaging om zichzelf staande te houden. Daarom nodigt CultuurSchakel al deze Haagse organisaties van harte uit om nu een beroep te doen op de compensatieregeling.

Subsidie aanvragen

Een organisatie kan één aanvraag doen voor maximaal € 1.500,-. Aanvragen kunnen worden ingediend tot 15 december 2021, of totdat het budget verdeeld is. Ga voor meer informatie en het aanvraagformulier naar cultuurschakel.nl/coronasubsidie.

Over CultuurSchakel

Kunst en cultuur is van onschatbare waarde voor onze stad. Onze missie is dat iedereen in Den Haag kan meemaken hoe het is om zélf kunst te beoefenen en zich door kunst van anderen te laten verrijken. Daarom werkt CultuurSchakel aan een goed, divers, inclusief en levendig Haags kunstklimaat binnen kunst en cultuur op school en in de vrije tijd. CultuurSchakel brengt je verder in kunst en cultuur in Den Haag.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk