Extra groen voor Transvaal

Groen
13 juli 2022

Er is 100.000 euro gereserveerd om in de Haagse wijk Transvaal extra bomen te planten. Het besluit volgt naar aanleiding van een aangenomen motie van de Haagse PvdA. De bomen worden deze winter geplaatst, waar precies wordt nog bepaald.

De gemeente Den Haag heeft daarnaast in kaart gebracht waar mogelijkheden zijn voor groen in Transvaal. De uitgevoerde studie laat zien dat hier voldoende kansen voor zijn. Een voorbeeld is het Paul Krugerplein. Op deze plek is in 2024/2025 de vervanging van het tramsysteem gepland. Hier bestaat de kans om het plein gelijktijdig flink te vergroenen. De verschillende opties uit de studie moeten wel nog verder worden uitgewerkt.

Wethouder Hilbert Bredemeijer: ‘‘Juist in de meer versteende wijken is het belangrijk dat we werken aan vergroening. Dit komt de leefbaarheid ten goede, zorgt voor verkoeling en geeft de wijk een fijnere aanblik. De uitgevoerde studie laat in ieder geval zien dat er volop kansen zijn in Transvaal. De komende tijd blijven we ons daarom inzetten voor verdere vergroening van deze wijk.’’ 

Bron: Denhaag.nl

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren