Leefbaar, schoon en veilig Transvaal

Wonen
25 januari 2023

Arjen Kapteijns blijft de komende vier jaar wethouder voor het stadsdeel Centrum. “Een leefbaar, schoon en veilig Transvaal heeft voor het gemeentebestuur de hoogste prioriteit. Om de wijk te verbeteren, blijft de samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en de organisaties in de wijk het uitgangspunt”, zegt Arjen Kapteijns.

“Jongeren die meehelpen bij het schoon maken en houden van de buurt, de aanpak met de groep jongens van Ap’s services spreekt mij bijzonder aan. Door elk weekend op straat te gaan en mee te helpen bij het weghalen van afval, maken zij een groot verschil. En zij zijn niet de enigen. Ik zie veel vrijwilligers het zwerfafval opruimen, mensen die zorgen voor hun geveltuintje en ander groen in de straat. Het laat zien dat nog steeds heel veel bewoners in Transvaal zich bekommeren om de leefbaarheid in hun buurt.” “De extra aandacht voor het gebied Kaapseplein willen we doorzetten en uitbreiden naar heel Transvaal.”

Want dat is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden, de druk op de wijk is heel groot en de leefbaarheid in de wijk is ernstig in het geding. Dat is jammer, want het is een gezellige en levendige wijk waar verschillen­de culturen samenkomen. Kijk maar naar Haagse Beppies, die met een bakkie koffie niet alleen voor gezelligheid zorgen, maar ook de oren en ogen van de wijk zijn. En de groep Bulgaarse vrouwen die in Buurthuis Mandelaplein samenkomen en allerlei activiteiten organiseren. Dat zijn mooie initiatieven!”

“We zijn op de goede weg, maar ik zie ook dat sommige problemen hardnekkig en lastig op te lossen zijn. Ik maak mij zorgen de overbewoning in de wijk, teveel mensen op één adres. De huisvesting en de zorg voor arbeidsmigranten, de tijdelijke bewoners van de wijk, blijft een groot aandachtspunt. Met het LOKAAL informatiepunt aan de Kempstraat geven verschillende organisaties informatie in de eigen taal en helpen met vragen op het gebied van geld, zorg, gezondheid, werk en inkomen.”

 

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren