Activiteitencentrum

Bario

Centrum Bario, het buurthuis in Transvaal voor al uw activiteiten, sport, spel, buurteettafel, naai en kniplessen, Nederlandse lessen en meer.

Waar

Kockstraat 175 's-Gravenhage
Gemeente

Wijkteam Transvaal

Het ondersteunen en verbinden van initiatieven van bewoners en en (vrijwilligers)organisaties. Stimuleren van de samenwerking tussen bewoners en organisaties op het gebied van Welzijn, Jeugd en Participatie.

Waar

Kaapseplein 150 's-Gravenhage

Aanmelden

Eric Borst - eric.borst@denhaag.nl
Cultuur

Stichting Topaze

De creatieve werkplaats van Topaze bevind zich in het monumentale pand de Julianakerk. Topaze profileert zich als Kunstencentrum Transvaal en organiseert open inloop ochtenden, workshops, excursies en exposities.

Iedereen krijgt de kans eigen talent en expressie te onderzoeken en vorm te geven.

Tijdens de inloop ochtenden ( maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10u tot 12u) bent u welkom om aan de slag te gaan en te ontdekken wat u kunt ontwikkelen op gebied van tekenen schilderen of ruimtelijk werken.

Regelmatig worden excursies en exposities georganiseerd en scholen komen langs voor workshops. Tevens wordt er 2 ochtenden in de week ( dinsdag en donderdagochtend van 11u tot 12u30) samen getekend on line via Zoom.

Nieuwsgierig geworden...

neem een kijkje of de website, stuur een mail of maak een afspraak en kom langs.

Waar

Kempstraat 124 Den Haag
Wijkbureaus

Den Haag Fietst! Service & Info

Fietsen door Den Haag

Op de stadsfiets, bakfiets, omafiets, kinderfiets, racefiets, elektrische fiets, tandem. Door stad, bos en duinen, met uitzicht op de skyline. Fietsen door de stad is heerlijk, duurzaam en snel.

En wat denk je van prettig, schoon, toegankelijk, gezond en betaalbaar? Zoveel redenen om meer te fietsen door Den Haag.

Bij het Den Haag Fietst! Service & Info-punt kan je vanaf dit najaar terecht voor alles wat met fietsen in Den Haag te maken heeft. Denk aan fietsen aanschaffen, huren, of leasen, maar ook aan reparatie, lessen, en fietsroutes.

Want, fietsen is geschikt voor bijna iedereen! Ook voor mensen die er in eerste instantie niet aan denken, of voor wie het vanuit hun cultuur misschien niet zo vanzelfsprekend is als voor anderen.

Waar

Wagenstraat 185a 's-Gravenhage
Wijkkranten

Wijkkrant TransvaalNieuws

Wijkkrant voor en door de bewoners van Transvaal

Aanmelden

Wijkkrant TransvaalNieuws - wijkkranttransvaal@gmail.com
Buurtinitiatief

Het verhaal van Transvaal

Wat is jouw verhaal van Transvaal?

De gemeente Den Haag heeft samen met de bewoners van Transvaal het "Verhaal van Transvaal" gemaakt. Wat willen mensen aan de wijk verbeteren? Wat is mooi, wat kan worden verbeterd? Met al die verhalen is de Wijkagenda Transvaal 2020-2024 opgesteld. In deze agenda staan de belangrijkste verbeterpunten en kansen tot 2025 voor een mooier en socialer Transvaal.

Jij weet wat nodig is

Jij weet namelijk wat nodig is om Transvaal te verbeteren. Deze agenda is gemaakt door jou: bewoner, ondernemer of professional van een maatschappelijke instellingen uit de wijk.

Samen bepalen wij welke thema’s prioriteit hebben de komende vier jaar. De gemeente gaat in een aantal rondes vragen stellen om te kijken hoe we van Transvaal een prettigere buurt kunnen maken. Je hoort hier vanzelf meer over via deze website. Houd deze dus vooral goed in de gaten.

Samen maken wij het Verhaal van Transvaal

Mohamed el Khalifi

Projectleider bij stadsdeel Centrum van gemeente Den Haag

Waar

Spui 70 Den Haag

Aanmelden

Mohamed el Khalifi - mohamed.elkhalifi@denhaag.nl - +31650053870 |
Gezondheid

Wilt u een leefstijlmaatje voor uw kind?

Stichting BalanceBuddy koppelt leefstijlmaatjes aan gezinnen. De leefstijlmaatjes helpen het gezin naar een gezondere leefstijl. Hierbij ligt de focus op het kind, maar de ouders worden natuurlijk ook betrokken bij het proces. We helpen hiermee een te zwaar gewicht tegen te gaan of te voorkomen. Samen met u en uw kind zullen we praten over welke hulp er nodig is. 

Hoe helpen we uw kind?

We koppelen uw kind aan een leefstijlmaatje. Dit maatje is vaak een student met kennis en ervaring met een gezonde leefstijl. Het leefstijlmaatje helpt uw kind bijvoorbeeld met meer bewegen, gezonder eten en het doen van boodschappen en koken. Ook het zelfvertrouwen van uw kind komt aan bod. Het leefstijlmaatje komt een keer per week, ongeveer 1-3 uur, bij u langs.

De kosten zijn €25 voor 6 maanden.

Aanmelden

Noa Trollmann - voorzitter@balancebuddy.nu - 31636503466
Buurthuizen

Buurtkantine Transvaal

In de sporthal Transvaal bevindt zich de Buurtkantine, een ruimte die namens Buurthuis Mandelaplein mag worden ingezet voor periodieke buurtinitiatieven en waar iedere Transvaler zich thuis mag voelen.

Aanmelden

Manon - m.toxopeus@mandelaplein.nl - 06 4299 5374
Idee

Sammie's Wereld

Graag brengen wij ons initiatief ‘Sammie’s Wereld’ bij jullie onder de aandacht. 

Sammie’s Wereld steunt kleinschalige initiatieven, waardoor kinderen mee kunnen doen. In Sammie’s Wereld is alles simpel. Wil je iets betekenen voor een ander? Dan is het delen van je idee genoeg om in aanmerking te komen voor een kleine bijdrage. Er zijn geen ingewikkelde procedures om snel iets voor elkaar te krijgen.

  • Organiseer je een straatfeestje en heb je daar speelgoed bij nodig? Vraag het aan.
  • Heb je boekjes nodig om voor te lezen voor de buurtkinderen? Vraag het aan.
  • Wil je een training verzorgen en heb je daar een voet-, hand- of basketbal voor nodig. Vraag het aan.  

Iedereen kan een aanvraag indienen op www.sammieswereld.org. Hier vind je ook meer informatie over ons initiatief.

Liefs de familie van Sammie

Aanmelden

Sammie's Wereld - hallo@sammieswereld.org
Buurtinitiatief

Haagse Beppies actieve bewoners groep

Wij zijn een bewoners groep

door bewoners voor bewoners

actief in de wijk Transvaal

Aanmelden

Haagse Beppies - haagsebeppies@gmail.com
Buurthuizen

Schroeder Buurthuis van de Toekomst

Het Schroeder Buurthuis van de Toekomst zit gevestigd in de Schroeder Kringloopwinkel aan de Loosduinsekade. Het buurthuis fungeert als ontmoetingsplek en vraagloket voor alle mensen uit de wijk. We zijn gespecialiseerd in het bieden van dagbesteding en sociaal en persoonlijk functioneren; zelfzorg en gezondheid. Voor een volledig aanbod van Schroeder verwijs ik u naar www.schroeder.nl of www.facebook.com/KringloopHolland/.

Waar

Loosduinsekade 156 Den Haag

Aanmelden

Max Waaldijk - mwaaldijk@schroeder.nl
Buurthuizen

De Paardenberg buurt- en kerkhuis

De Paardenberg is al 25 jaar het buurt-en-kerkhuis in de wijk Transvaal: een wijk waar heel de wereld woont.  Je vindt er allerlei soorten activiteiten, waarbij mensen met elkaar in contact komen. 

De Paardenberg is gevestigd in de Julianakerk in Transvaal. Er wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd, zoals de creamiddag, yoga, schilderles, fietsles, maaltijden, naailes en brei- en borduurles. Ook kunnen mensen er terecht voor hulp en advies tijdens het inloopspreekuur en hun verhaal kwijt tijdens de koffie-inloop. Elke eerste zondag van de maand wordt in de Paardenberg een viering gehouden. De complete agenda met alle activiteiten staat hieronder.  

In De Paardenberg zorgen medewerkers van Stek er samen met meer dan 70 vrijwilligers voor dat iedereen die behoefte heeft aan een van de activiteiten, er ook daadwerkelijk terecht kan. Wil jij op deze mooie plek vrijwilligerswerk doen? Je bent van harte welkom!

Waar

Paardenbergstraat 1 Den Haag

Aanmelden

Wil van Ulft - wvanulft@stekdenhaag.nl
Zoom