Hulpverlening

Huurbuur

Heb jij ook wel eens van die kleine klusjes liggen waar je niet aan toekomt? Of ben jij handig en vind je het leuk om buurtgenoten te helpen? Dan is Huurbuur de plek voor jou!

Op Huurbuur kan men hun kleine klusjes posten zodat handige buurtgenoten deze kunnen zien en je kunnen contacten om het op te lossen. Niet meer kiezen tussen het zelf doen of een dure klusjesman inhuren, maar kijk eens of een handige buurtgenoot je kunt helpen. Naast dat dit financieel voordelig is, is het ook nog eens socialer en een gemakkelijke manier om je klus uit te besteden.

Neem gerust een kijkje op www.huurbuur.nl!

Aanmelden

Thom Nierop - thom@huurbuur.nl - 0631349828
Welzijn

Wijkz

Wijkz is actief in de zeven Haagse stadsdelen waar we samen met inwoners werken aan een leefbare stad.

Wijkz heeft een ‘gebiedsgerichte aanpak’. Dat betekent dat onze jongeren- en opbouwwerkers vanuit de wijkcentra de buurten in gaan om bewoners te leren kennen. Onze mensen zijn de oren en ogen van de wijk en slaan de brug tussen inwoners en lokale instanties.

De thuisbasis, het wijkcentrum

Het wijkcentrum is daarnaast ook de thuisbasis. Het is een plek waar activiteiten voor kinderen en jongeren plaatsvinden en waar vrijwilligers actief zijn. Het is de plek waar je samen met andere bewoners activiteiten kunt organiseren voor de buurt. Loop gewoon eens binnen en ontdek wat je allemaal kunt doen in jouw wijk.

Waar

Zichtenburglaan 260
Den Haag
Activiteitencentrum

Bario

Centrum Bario, het buurthuis in Transvaal voor al uw activiteiten, sport, spel, buurteettafel, naai en kniplessen, Nederlandse lessen en meer.

Waar

Kockstraat 175
's-Gravenhage
Gemeente

Wijkteam Transvaal

Het ondersteunen en verbinden van initiatieven van bewoners en en (vrijwilligers)organisaties. Stimuleren van de samenwerking tussen bewoners en organisaties op het gebied van Welzijn, Jeugd en Participatie.

Waar

Kaapseplein 150
's-Gravenhage

Aanmelden

Eric Borst - eric.borst@denhaag.nl
Cultuur

Stichting Topaze

De creatieve werkplaats van Topaze bevind zich in het monumentale pand de Julianakerk. Topaze profileert zich als Kunstencentrum Transvaal en organiseert open inloop ochtenden, workshops, excursies en exposities.

Iedereen krijgt de kans eigen talent en expressie te onderzoeken en vorm te geven.

Tijdens de inloop ochtenden ( maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10u tot 12u) bent u welkom om aan de slag te gaan en te ontdekken wat u kunt ontwikkelen op gebied van tekenen schilderen of ruimtelijk werken.

Regelmatig worden excursies en exposities georganiseerd en scholen komen langs voor workshops. Tevens wordt er 2 ochtenden in de week ( dinsdag en donderdagochtend van 11u tot 12u30) samen getekend on line via Zoom.

Nieuwsgierig geworden...

neem een kijkje of de website, stuur een mail of maak een afspraak en kom langs.

Waar

Kempstraat 124
Den Haag
Wijkbureaus

Den Haag Fietst! Service & Info

Fietsen door Den Haag

Op de stadsfiets, bakfiets, omafiets, kinderfiets, racefiets, elektrische fiets, tandem. Door stad, bos en duinen, met uitzicht op de skyline. Fietsen door de stad is heerlijk, duurzaam en snel.

En wat denk je van prettig, schoon, toegankelijk, gezond en betaalbaar? Zoveel redenen om meer te fietsen door Den Haag.

Bij het Den Haag Fietst! Service & Info-punt kan je vanaf dit najaar terecht voor alles wat met fietsen in Den Haag te maken heeft. Denk aan fietsen aanschaffen, huren, of leasen, maar ook aan reparatie, lessen, en fietsroutes.

Want, fietsen is geschikt voor bijna iedereen! Ook voor mensen die er in eerste instantie niet aan denken, of voor wie het vanuit hun cultuur misschien niet zo vanzelfsprekend is als voor anderen.

Waar

Wagenstraat 185a
's-Gravenhage
Wijkkranten

Wijkkrant TransvaalNieuws

Wijkkrant voor en door de bewoners van Transvaal

Aanmelden

Wijkkrant TransvaalNieuws - wijkkranttransvaal@gmail.com
Buurtinitiatief

Het verhaal van Transvaal

Wat is jouw verhaal van Transvaal?

De gemeente Den Haag heeft samen met de bewoners van Transvaal het "Verhaal van Transvaal" gemaakt. Wat willen mensen aan de wijk verbeteren? Wat is mooi, wat kan worden verbeterd? Met al die verhalen is de Wijkagenda Transvaal 2020-2024 opgesteld. In deze agenda staan de belangrijkste verbeterpunten en kansen tot 2025 voor een mooier en socialer Transvaal.

Jij weet wat nodig is

Jij weet namelijk wat nodig is om Transvaal te verbeteren. Deze agenda is gemaakt door jou: bewoner, ondernemer of professional van een maatschappelijke instellingen uit de wijk.

Samen bepalen wij welke thema’s prioriteit hebben de komende vier jaar. De gemeente gaat in een aantal rondes vragen stellen om te kijken hoe we van Transvaal een prettigere buurt kunnen maken. Je hoort hier vanzelf meer over via deze website. Houd deze dus vooral goed in de gaten.

Samen maken wij het Verhaal van Transvaal

Neem voor meer informatie contact op met Eric Borst.

Waar

Spui 70
Den Haag

Aanmelden

Eric Borst - eric.borst@denhaag.nl
Buurthuizen

Buurtkantine Transvaal

In de sporthal Transvaal bevindt zich de Buurtkantine, een ruimte die namens Buurthuis Mandelaplein mag worden ingezet voor periodieke buurtinitiatieven en waar iedere Transvaler zich thuis mag voelen.

Aanmelden

Manon - m.toxopeus@mandelaplein.nl - 06 4299 5374
Buurthuizen

Schroeder Buurthuis van de Toekomst

Het Schroeder Buurthuis van de Toekomst zit gevestigd in de Schroeder Kringloopwinkel aan de Loosduinsekade. Het buurthuis fungeert als ontmoetingsplek en vraagloket voor alle mensen uit de wijk. We zijn gespecialiseerd in het bieden van dagbesteding en sociaal en persoonlijk functioneren; zelfzorg en gezondheid. Voor een volledig aanbod van Schroeder verwijs ik u naar www.schroeder.nl of www.facebook.com/KringloopHolland/.

Waar

Loosduinsekade 156
Den Haag

Aanmelden

Max Waaldijk - mwaaldijk@schroeder.nl
Buurthuizen

De Paardenberg buurt- en kerkhuis

De Paardenberg is al meer dan 25 jaar het buurt-en-kerkhuis in de wijk Transvaal: een wijk waar heel de wereld woont.  Je vindt er allerlei soorten activiteiten, waarbij mensen met elkaar in contact komen. 

De Paardenberg is gevestigd in de Julianakerk in Transvaal. Er wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd, zoals de creamiddag, schilderles, fietsles, maaltijden, naailes en brei- en borduurles. Ook kunnen mensen er terecht voor hulp en advies tijdens het inloopspreekuur en hun verhaal kwijt tijdens de koffie-inloop. Elke eerste zondag van de maand wordt in de Paardenberg een viering gehouden.

In De Paardenberg zorgen medewerkers van Stek er samen met bijna 50 vrijwilligers voor dat iedereen die behoefte heeft aan een van de activiteiten, er ook daadwerkelijk terecht kan. Wil jij op deze mooie plek vrijwilligerswerk doen? Je bent van harte welkom!

Waar

Paardenbergstraat 1
Den Haag

Aanmelden

Joke Bijsterveld - jbijsterveld@stekdenhaag.nl - 0658070630
Educatie

Stadsboerderij Woelige stal

De stadsboerderij is een plek in de stad waar u en uw kinderen kunnen zien wat er dagelijks op een boerderij allemaal gebeurt. Iedereen van jong tot oud is welkom. De stadsboerderij is ook een ontmoetingsplaats voor mensen uit de buurt.De stadsboerderij heeft een educatieve functie: er worden regelmatig lessen gegeven aan bijna alle groepen van het basisonderwijs. Ook is er de mogelijkheid voor scholen om konijnen, cavia’s of kippen te lenen voor in de klas.

Heeft u kleine elektrische apparaten die het niet meer doen? Lever ze dan in op de stadsboerderij! Vaak kunnen onderdelen van deze apparaten hergebruikt worden. Ook lege batterijen kunnen op de stadsboerderijen ingeleverd worden.De stadsboerderijen zijn ook inzamelpunt voor gebruikt frituurvet. De gebruikte vetten kunnen in de originele fles of andere plastic fles/pot worden gegoten en in de speciale 'vetcontainers' op de Haagse stadsboerderijlocaties worden verzameld. Nog te vaak wordt gebruikt vet door het riool gespoeld met als gevolg verstoppingen en vervuiling. Daarnaast wordt er van gebruikt vet biobrandstof gemaakt. Ook kunt u textiel en kleding inleveren, dit komt goed terecht bij het leger des heils

Waar

Herman Costerstraat 80
Den Haag

Aanmelden

Stadsboerderij Woelige stal - stefan.valkenburg@denhaag.nl
Buurtinitiatief

De Parels van Transvaal

De Parels van Transvaal zet zich in voor een schonere, veiligere en gezelligere buurt.

De Parels van Transvaal bestaat uit betrokken en gemotiveerde bewoners die zich actief inzetten voor het verbeteren van de buurt, met als doel Transvaal-Zuid weer te laten schitteren. Wij willen dit bereiken door ons te richten op de volgende thema's: Leefbaarheid, Veiligheid, Gezelligheid en Ouderen.

Enerzijds willen wij structurele en langdurige verbeteringen in de wijk realiseren door samen te werken met partners als Gemeente Den Haag en andere bewonersinitiatieven in Den Haag Centrum. Anderzijds willen wij de bewoners van Transvaal-Zuid met elkaar in verbinding brengen door evenementen te organiseren voor jong en oud!

Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen! Heb jij een leuk idee, of wil jij, net als wij, de handen uit de mouwen steken? Neem dan contact met ons op!

Wij zijn een initiatief door de bewoners, voor de bewoners, want samen staan we sterk!

Aanmelden

De Parels van Transvaal - deparelsvantransvaal@gmail.com
Inloop

Bewonersorganisatie Transvaal Noord-Midden

Aanmelden

Bewonersorganisatie Transvaal Noord-Midden - info@transvaal.info
Eten

Juliana Plaza

Juliana plaza is gevestigd in een gerestaureerd monumentale kerk, genaamd de Julianakerk. Het Atrium van deze historische kerkzaal is omgetoverd tot een uniek café – restaurant met mystiek oriëntaalse sfeerelementen. Onder een koepel van 27 meter hoog ervaart u het ultieme Zen gevoel. De ambiance is een combinatie van klassiek en moderne sfeer elementen. De avondbeleving tijdens het dineren is adembenemend vanwege een volle ambiance met gekleurde lichtstralen naar de prachtige koepel van de Julianakerk. Juliana Plaza heeft zitgelegenheid voor ruim 200 personen.

Waar

Schalk Burgerstraat 217
Den Haag

Aanmelden

Atalay Celenk - info@julianaplaza.nl
Bibliotheek

Bibliotheek Transvaalkwartier

Tijdschriften en kranten in verschillende talen, makkelijk lezen en leren boeken voor kinderen, op een levendige locatie tegenover de ‘Haagse Markt’, cursussen en workshops voor computer en internet, Nederlandse taal oefenen, uitgebreide collectie om Nederlands te leren, huiswerkondersteuning op de computer, draadloos internet (WiFi), veel persoonlijke aandacht en personeel met feeling voor de verschillende doelgroepen, kranten uit de hele wereld online te raadplegen, activiteiten en programma’s voor kinderen en volwassenen en natuurlijk heel veel boeken.

Bereikbaarheid:Lijn: 6, 11, 12, 25 (Hobbemaplein)

Waar

Hobbemaplein 30
Den Haag

Aanmelden

Mohammad Behshti - mohammad.behshti@denhaag.nl
Welzijn

Zebra Welzijn Transvaal

Welzijnsorganisatie Zebra is actief is in de Haagse wijken Centrum, Schilderswijk en Transvaal. Wij staan klaar voor bewoners van jong tot oud. Daarbij worden de talenten en mogelijkheden van mensen benut en geven wij hen de kans om problemen zelf op te lossen, in en met hun sociale netwerk. Onze integrale dienstverlening is gebaseerd op de vraag van bewoners. Daar waar nodig gaan wij er actief op af.

Wij zoeken naar langdurige en vaak collectieve oplossingen die mensen bij elkaar brengen in onze buurten en wijken. Naast professionele inzet beschikt Zebra over een groot aantal vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan het welbevinden van bewoners. Als maatschappelijk ondernemer werken wij daarnaast nauw samen met andere dienstverleners zoals scholen, de politie, Jeugd(gezondheid)zorg, het Centrum voor Jeugd en Gezin, woningbouwcorporaties, zorginstellingen, bewonersorganisaties en ouderenzorg. Samen met hen geven wij inhoud aan modern welzijnswerk.

Zebra welzijn wordt ondersteund door Xtra.

Waar

Kockstraat 175
Den Haag

Aanmelden

Zebra Welzijn - info@zebrawelzijn.nl
Theater

Theater De Vaillant

Theater De Vaillant vind je aan de Hobbemastraat 120. Dagelijks is het theatercafé geopend vanaf 10 uur en kun je binnen lopen voor lunch, diner of gewoon voor een kopje koffie. Iedere dag is anders in De Vaillant. Van lokaal talent tot bekende namen, bij De Vaillant vindt iedereen die mee wil doen een inspirerende plek. Loop vooral eens binnen en wees welkom en Maak het mee!

Waar

Hobbemastraat 120
Den Haag

Aanmelden

Joella Schapendonk - Joella@devaillant.nl
Zoom