Organisaties in Transvaal

Ontdek onze 31 organisaties en initiatieven

Kerken

Hoopvol Transvaal

Als nieuwe christelijke community in het Haagse Transvaal willen we samen met de wijk Gods boodschap van hoop ontdekken en vieren. Wij geloven dat deze boodschap, dit goede nieuws, alles in een verrassend licht zet.

Met Hoopvol Transvaal willen we een plek zijn die openstaat voor iedereen, ongeacht achtergrond of levensovertuiging.

Van harte welkom om te komen kijken en om mee te doen!

Aanmelden

Dick Groenendijk - dgroenendijk@hoopvoltransvaal.nl - 0628087089
Gezondheid

Stichting BalanceBuddy

Wij zijn BalanceBuddy, een stichting die zich bezighoud met het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid van kinderen. Dit doen wij door kinderen met overgewicht te koppelen aan een leefstijlmaatje, waarmee ze samen o.a. gaan sporten en koken. Deze leefstijlmaatjes zijn studenten met een relevante studierichting (e.g. pedagogiek, diëtiek, psychologie) en worden getraind door BalanceBuddy zodat ze kinderen goede hulp kunnen bieden. De leefstijlmaatjes komen een studiejaar één keer per week langs bij de deelnemers, waar één tot drie uur voor staat. Zij helpen dan ouder(s)/verzorger(s), maar voornamelijk het kind om gezonder te leven.

Zoekt u een maatje voor uw kind? Wilt u graag dat uw kind gezonder gaat leven? Kent u iemand die hulp kan gebruiken? Meld je dan nu aan!

Het traject is geheel kosteloos.

Aanmelden

Fleur Fleur - hoofdpromotiedenhaag@balancebuddy.nu - 0658929504
Stichtingen

Quiet Den Haag

Quiet Den Haag maakt een verschil voor Hagenaars

in armoedesituaties. We vertellen over armoede en

vragen er structureel aandacht voor. We verzachten

armoede door onze members in samenwerking

met lokale sponsors gratis diensten, producten

en verwennerijen aan te bieden. En we versterken

onze members door hun talenten te stimuleren en

zelfvertrouwen te vergroten.

Aanmelden

Wilma Immers - DenHaag@Quiet.nl - 0621815623
Opleidingen

Gratis MBO opleiding

In het WijkLeerbedrijf volg je gratis een MBO opleiding voor assistent dienstverlening en zorg. Je krijgt extra Nederlandse les en ondersteuning om het jaar goed te kunnen doorlopen. 2 dagen volg je les en je loopt 2 dagen stage bij de mensen thuis of in een verpleeghuis. Je helpt de mensen met wandelen, eten/drinken, praatje maken, boodschappen doen en huishoudelijke taken.

Na 1 jaar behaal je je diploma en krijg je een contract van 16 uur in de thuiszorg!

Waar

Van Ostadestraat 110
's-Gravenhage

Aanmelden

WijkLeerbedrijf - schilderswijk@wijkleerbedrijf.nl - 0619196345
Hulpverlening

Huurbuur

Heb jij ook wel eens van die kleine klusjes liggen waar je niet aan toekomt? Of ben jij handig en vind je het leuk om buurtgenoten te helpen? Dan is Huurbuur de plek voor jou!

Op Huurbuur kan men hun kleine klusjes posten zodat handige buurtgenoten deze kunnen zien en je kunnen contacten om het op te lossen. Niet meer kiezen tussen het zelf doen of een dure klusjesman inhuren, maar kijk eens of een handige buurtgenoot je kunt helpen. Naast dat dit financieel voordelig is, is het ook nog eens socialer en een gemakkelijke manier om je klus uit te besteden.

Neem gerust een kijkje op www.huurbuur.nl!

Aanmelden

Thom Nierop - thom@huurbuur.nl - 0631349828
Welzijn

Wijkz

Wijkz is actief in de zeven Haagse stadsdelen waar we samen met inwoners werken aan een leefbare stad.

Wijkz heeft een ‘gebiedsgerichte aanpak’. Dat betekent dat onze jongeren- en opbouwwerkers vanuit de wijkcentra de buurten in gaan om bewoners te leren kennen. Onze mensen zijn de oren en ogen van de wijk en slaan de brug tussen inwoners en lokale instanties.

De thuisbasis, het wijkcentrum

Het wijkcentrum is daarnaast ook de thuisbasis. Het is een plek waar activiteiten voor kinderen en jongeren plaatsvinden en waar vrijwilligers actief zijn. Het is de plek waar je samen met andere bewoners activiteiten kunt organiseren voor de buurt. Loop gewoon eens binnen en ontdek wat je allemaal kunt doen in jouw wijk.

Waar

Zichtenburglaan 260
Den Haag
Activiteitencentrum

Bario

Centrum Bario, het buurthuis in Transvaal voor al uw activiteiten, sport, spel, buurteettafel, naai en kniplessen, Nederlandse lessen en meer.

Waar

Kockstraat 175
's-Gravenhage
Gemeente

Wijkteam Transvaal

Het ondersteunen en verbinden van initiatieven van bewoners en en (vrijwilligers)organisaties. Stimuleren van de samenwerking tussen bewoners en organisaties op het gebied van Welzijn, Jeugd en Participatie.

Waar

Kaapseplein 150
's-Gravenhage

Aanmelden

Eric Borst - eric.borst@denhaag.nl
Cultuur

Stichting Topaze

De creatieve werkplaats van Topaze bevind zich in het monumentale pand de Julianakerk. Topaze profileert zich als Kunstencentrum Transvaal en organiseert open inloop ochtenden, workshops, excursies en exposities.

Iedereen krijgt de kans eigen talent en expressie te onderzoeken en vorm te geven.

Tijdens de inloop ochtenden ( maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10u tot 12u) bent u welkom om aan de slag te gaan en te ontdekken wat u kunt ontwikkelen op gebied van tekenen schilderen of ruimtelijk werken.

Regelmatig worden excursies en exposities georganiseerd en scholen komen langs voor workshops. Tevens wordt er 2 ochtenden in de week ( dinsdag en donderdagochtend van 11u tot 12u30) samen getekend on line via Zoom.

Nieuwsgierig geworden...

neem een kijkje of de website, stuur een mail of maak een afspraak en kom langs.

Waar

Kempstraat 124
Den Haag
Wijkbureaus

Den Haag Fietst! Service & Info

Fietsen door Den Haag

Op de stadsfiets, bakfiets, omafiets, kinderfiets, racefiets, elektrische fiets, tandem. Door stad, bos en duinen, met uitzicht op de skyline. Fietsen door de stad is heerlijk, duurzaam en snel.

En wat denk je van prettig, schoon, toegankelijk, gezond en betaalbaar? Zoveel redenen om meer te fietsen door Den Haag.

Bij het Den Haag Fietst! Service & Info-punt kan je vanaf dit najaar terecht voor alles wat met fietsen in Den Haag te maken heeft. Denk aan fietsen aanschaffen, huren, of leasen, maar ook aan reparatie, lessen, en fietsroutes.

Want, fietsen is geschikt voor bijna iedereen! Ook voor mensen die er in eerste instantie niet aan denken, of voor wie het vanuit hun cultuur misschien niet zo vanzelfsprekend is als voor anderen.

Waar

Wagenstraat 185a
's-Gravenhage
Wijkkranten

Wijkkrant TransvaalNieuws

Wijkkrant voor en door de bewoners van Transvaal

Aanmelden

Wijkkrant TransvaalNieuws - wijkkranttransvaal@gmail.com
Buurtinitiatief

Verhaal van Transvaal

Wat willen mensen aan de wijk verbeteren? Wat is mooi, wat kan worden verbeterd? Bewoners van Transvaal hebben samen met de gemeente Den Haag en professionals in de wijk het "Verhaal van Transvaal" gemaakt waarmee de Wijkagenda Transvaal 2021-2025 is opgesteld. In deze agenda staan de belangrijkste verbeterpunten en kansen tot 2025 voor een mooier en socialer Transvaal.

Deze agenda is gemaakt door jou: bewoner, ondernemer of professional van een maatschappelijke instellingen uit de wijk. Bewoners kozen als belangrijkste thema’s:

  1. prettig wonen,
  2. verbinden
  3. en schone leefomgeving,

Bij de uitvoer van de agenda heeft iedereen in de wijk een actieve rol: bewoners, ondernemers, gemeente en wijkpartners. Je vindt de hele Wijkagenda Transvaal op dit buurtplatform onder publicaties.

Samen maken wij het Verhaal van Transvaal!

Aanmelden

Team Transvaal - centrum@denhaag.nl
Gezondheid

Wilt u een leefstijlmaatje voor uw kind?

Stichting BalanceBuddy koppelt leefstijlmaatjes aan gezinnen. De leefstijlmaatjes helpen het gezin naar een gezondere leefstijl. Hierbij ligt de focus op het kind, maar de ouders worden natuurlijk ook betrokken bij het proces. We helpen hiermee een te zwaar gewicht tegen te gaan of te voorkomen. Samen met u en uw kind zullen we praten over welke hulp er nodig is. 

Hoe helpen we uw kind?

We koppelen uw kind aan een leefstijlmaatje. Dit maatje is vaak een student met kennis en ervaring met een gezonde leefstijl. Het leefstijlmaatje helpt uw kind bijvoorbeeld met meer bewegen, gezonder eten en het doen van boodschappen en koken. Ook het zelfvertrouwen van uw kind komt aan bod. Het leefstijlmaatje komt een keer per week, ongeveer 1-3 uur, bij u langs.

De kosten zijn €25 voor 6 maanden.

Aanmelden

Noa Trollmann - voorzitter@balancebuddy.nu - 31636503466
Buurthuizen

Buurtkantine Transvaal

In de sporthal Transvaal bevindt zich de Buurtkantine, een ruimte die namens Buurthuis Mandelaplein mag worden ingezet voor periodieke buurtinitiatieven en waar iedere Transvaler zich thuis mag voelen.

Aanmelden

Manon - m.toxopeus@mandelaplein.nl - 06 4299 5374
Idee

Sammie's Wereld

Graag brengen wij ons initiatief ‘Sammie’s Wereld’ bij jullie onder de aandacht. 

Sammie’s Wereld steunt kleinschalige initiatieven, waardoor kinderen mee kunnen doen. In Sammie’s Wereld is alles simpel. Wil je iets betekenen voor een ander? Dan is het delen van je idee genoeg om in aanmerking te komen voor een kleine bijdrage. Er zijn geen ingewikkelde procedures om snel iets voor elkaar te krijgen.

  • Organiseer je een straatfeestje en heb je daar speelgoed bij nodig? Vraag het aan.
  • Heb je boekjes nodig om voor te lezen voor de buurtkinderen? Vraag het aan.
  • Wil je een training verzorgen en heb je daar een voet-, hand- of basketbal voor nodig. Vraag het aan.  

Iedereen kan een aanvraag indienen op www.sammieswereld.org. Hier vind je ook meer informatie over ons initiatief.

Liefs de familie van Sammie

Aanmelden

Sammie's Wereld - hallo@sammieswereld.org
Buurtinitiatief

Haagse Beppies actieve bewoners groep

Wij zijn een bewoners groep

door bewoners voor bewoners

actief in de wijk Transvaal

Aanmelden

Haagse Beppies - haagsebeppies@gmail.com
Buurthuizen

Schroeder Buurthuis van de Toekomst

Het Schroeder Buurthuis van de Toekomst zit gevestigd in de Schroeder Kringloopwinkel aan de Loosduinsekade. Het buurthuis fungeert als ontmoetingsplek en vraagloket voor alle mensen uit de wijk. We zijn gespecialiseerd in het bieden van dagbesteding en sociaal en persoonlijk functioneren; zelfzorg en gezondheid. Voor een volledig aanbod van Schroeder verwijs ik u naar www.schroeder.nl of www.facebook.com/KringloopHolland/.

Waar

Loosduinsekade 156
Den Haag

Aanmelden

Max Waaldijk - mwaaldijk@schroeder.nl
Buurthuizen

Buurt- en Kerkhuis De Paardenberg

De Paardenberg is een onderdeel van Stek (Stichting voor Stad en Kerk) en is gevestigd in de Julianakerk in Transvaal. Er wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd, zoals de schilderles, fietsles, maaltijden, naailes, computerles, brei- en borduurles en kookclub. Ook kunnen mensen er terecht voor hulp en advies tijdens het inloopspreekuur en hun verhaal kwijt tijdens de koffie-inloop. 

In De Paardenberg zorgen medewerkers van Stek er samen met 50 vrijwilligers voor dat iedereen die behoefte heeft aan een van de activiteiten, er ook daadwerkelijk terecht kan. 

Aanmelden

Joke Bijsterveld - jbijsterveld@stekdenhaag.nl - 0658070630
Educatie

Stadsboerderij Woelige stal

De stadsboerderij is een plek in de stad waar u en uw kinderen kunnen zien wat er dagelijks op een boerderij allemaal gebeurt. Iedereen van jong tot oud is welkom. De stadsboerderij is ook een ontmoetingsplaats voor mensen uit de buurt.De stadsboerderij heeft een educatieve functie: er worden regelmatig lessen gegeven aan bijna alle groepen van het basisonderwijs. Ook is er de mogelijkheid voor scholen om konijnen, cavia’s of kippen te lenen voor in de klas.

Heeft u kleine elektrische apparaten die het niet meer doen? Lever ze dan in op de stadsboerderij! Vaak kunnen onderdelen van deze apparaten hergebruikt worden. Ook lege batterijen kunnen op de stadsboerderijen ingeleverd worden.De stadsboerderijen zijn ook inzamelpunt voor gebruikt frituurvet. De gebruikte vetten kunnen in de originele fles of andere plastic fles/pot worden gegoten en in de speciale 'vetcontainers' op de Haagse stadsboerderijlocaties worden verzameld. Nog te vaak wordt gebruikt vet door het riool gespoeld met als gevolg verstoppingen en vervuiling. Daarnaast wordt er van gebruikt vet biobrandstof gemaakt. Ook kunt u textiel en kleding inleveren, dit komt goed terecht bij het leger des heils

Waar

Herman Costerstraat 80
Den Haag

Aanmelden

Stadsboerderij Woelige stal - stefan.valkenburg@denhaag.nl

Taal aan Zee

Aanmelden

Eline - e.vanoord@taalaanzee.nl
Buurthuizen

Buurthuis Bario, kinderwerk

Dinsdag van 15.15 - 16.45 uur:

Wijktijgers, kinderpersbureau voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Zie: http://wpb-bario-denhaag.blogspot.com/

Woensdag van 15.15 - 16.45 uur:

Instuif voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.Kosten: 1 euro.

Zie agenda voor het programma.

Woensdag:

TKD Tigers (Dino sport) voor kinderen van 3 t/m 6 jaar van 16.00 - 17.00 uur.

6 t/m 10 jaar van 17.00 - 18.00 uur.

Vanaf 10 jaar van 18.00 - 19.00 uur.

Kosten: 6 euro per maand.

Dagelijks kun je gratis zwerfboeken meenemen uit de zwerfboekenkast.

Voor iedere schoolvakantie ligt twee ervoor een programma voor je klaar.

Zie agenda voor meer informatie.

Waar

Kockstraat 175
Den Haag

Aanmelden

Josee Mulder - j.mulder@xtra.nl
Buurtinitiatief

De Parels van Transvaal

De Parels van Transvaal zet zich in voor een schonere, veiligere en gezelligere buurt.

De Parels van Transvaal bestaat uit betrokken en gemotiveerde bewoners die zich actief inzetten voor het verbeteren van de buurt, met als doel Transvaal-Zuid weer te laten schitteren. Wij willen dit bereiken door ons te richten op de volgende thema's: Leefbaarheid, Veiligheid, Gezelligheid en Ouderen.

Enerzijds willen wij structurele en langdurige verbeteringen in de wijk realiseren door samen te werken met partners als Gemeente Den Haag en andere bewonersinitiatieven in Den Haag Centrum. Anderzijds willen wij de bewoners van Transvaal-Zuid met elkaar in verbinding brengen door evenementen te organiseren voor jong en oud!

Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen! Heb jij een leuk idee, of wil jij, net als wij, de handen uit de mouwen steken? Neem dan contact met ons op!

Wij zijn een initiatief door de bewoners, voor de bewoners, want samen staan we sterk!

Aanmelden

De Parels van Transvaal - deparelsvantransvaal@gmail.com
Inloop

Bewonersorganisatie Transvaal Noord-Midden

Aanmelden

Bewonersorganisatie Transvaal Noord-Midden - info@transvaal.info
Ontwikkeling

Mehr onderwijs sport en spel

Mehr Onderwijs Sport en Spel organiseert activiteiten voor onderwijs en welzijn.

De doelgroep waar Mehr voornamelijk mee werkt zijn kinderen, jongeren en jong volwassenen.

Waar

Anna Blamanplein
Den Haag

Aanmelden

Sehzad Mehr - Mehr@live.nl
Eten

Juliana Plaza

Juliana plaza is gevestigd in een gerestaureerd monumentale kerk, genaamd de Julianakerk. Het Atrium van deze historische kerkzaal is omgetoverd tot een uniek café – restaurant met mystiek oriëntaalse sfeerelementen. Onder een koepel van 27 meter hoog ervaart u het ultieme Zen gevoel. De ambiance is een combinatie van klassiek en moderne sfeer elementen. De avondbeleving tijdens het dineren is adembenemend vanwege een volle ambiance met gekleurde lichtstralen naar de prachtige koepel van de Julianakerk. Juliana Plaza heeft zitgelegenheid voor ruim 200 personen.

Waar

Schalk Burgerstraat 217
Den Haag

Aanmelden

Atalay Celenk - info@julianaplaza.nl
Buurthuizen

Buurthuis Mandelaplein

Buurthuis Mandelaplein bevindt zich in het hart van de wijk Transvaal in Den Haag en heeft een centrale rol als het gaat om de verbinding en participatie van bewoners in de wijk. In brede buurtzones versterken we de samenwerking met (zelf)organisaties, de buurtbewoners en de gemeente. De nadruk van onze activiteiten ligt hierbij op Transvaal-Zuid.

Onze missie is het versterken van de zelfredzaamheid, participatie en ontwikkeling van de wijkbewoners, en ook het bevorderen van sociale cohesie en veiligheid in de wijk Transvaal. Wij faciliteren en stimuleren activiteiten die met en door de bewoners worden uitgevoerd. Daarnaast bieden wij, vraaggestuurd, een uitgebreid activiteitenaanbod aan op het gebied van (taal)educatie, sport en ontspanning.

Waar

Mandelaplein 1
Den Haag

Aanmelden

Nina Tromp - n.tromp@mandelaplein.nl
Bibliotheek

Bibliotheek Transvaalkwartier

Tijdschriften en kranten in verschillende talen, makkelijk lezen en leren boeken voor kinderen, op een levendige locatie tegenover de ‘Haagse Markt’, cursussen en workshops voor computer en internet, Nederlandse taal oefenen, uitgebreide collectie om Nederlands te leren, huiswerkondersteuning op de computer, draadloos internet (WiFi), veel persoonlijke aandacht en personeel met feeling voor de verschillende doelgroepen, kranten uit de hele wereld online te raadplegen, activiteiten en programma’s voor kinderen en volwassenen en natuurlijk heel veel boeken.

Bereikbaarheid:Lijn: 6, 11, 12, 25 (Hobbemaplein)

Waar

Hobbemaplein 30
Den Haag

Aanmelden

Mohammad Behshti - mohammad.behshti@denhaag.nl

Transvaal Vooruit

Beste lezer,

wij zijn Transvaal Vooruit. Wij als kernteam
wonen bij elkaar 65 jaar in Transvaal-Noord en Transvaal-Midden. Onze kinderen
zijn hier geboren, we leven hier met ons gezin en we wonen met plezier in de
wijk.

Juni 2018 hebben we elkaar ontmoet bij een buurtbrunch en
inmiddels vormen we samen met andere actieve bewoners Transvaal Vooruit!

Wij willen bewoners en ondernemers van
Transvaal bij elkaar brengen om samen de wijk Transvaal te verbeteren. Onze
missie: Transvaal heeft een goede naam en krijgt van de gemeente voldoende geld
en de aandacht. Zodat we met z’n allen veilig en met plezier de wijk kunnen wonen
en werken!

Wij werken hard aan gezelligheid
en dat iedereen mee kan doen. Onze slogan is Met elkaar en voor elkaar! Samen
aan de slag, met bewoners, ondernemers, professionals en bestuurders.

Wij werken in werkgroepen aan gezelligheid,
schone straten, goede woningen, groen in de buurt, veiligheid en goede plannen
voor de buurt.

We werken aan het opzetten van een wijkkrant,
verkeersveiligheid in de Paul Krugerlaan, meer en beter groen in de buurt en
betere handhaving in de wijk. We organiseren ook leuke activiteiten om bewoners
samen te brengen.

Wilt u ook wonen in een fijne buurt, help dan mee! Samen staan we sterk om al onze doelen te halen. Meldt u
aan voor onze mailinglijst waar we uitnodigingen heen sturen voor bijeenkomsten
in Buurtcentrum Bario of om ook actief te worden bij Transvaal Vooruit via transvaalvooruit@gmail.com.

Tot ziens in de buurt!

Team Transvaal Vooruit

Aanmelden

Transvaal Vooruit - transvaalvooruit@gmail.com
Welzijn

Zebra Welzijn Transvaal

Welzijnsorganisatie Zebra is actief is in de Haagse wijken Centrum, Schilderswijk en Transvaal. Wij staan klaar voor bewoners van jong tot oud. Daarbij worden de talenten en mogelijkheden van mensen benut en geven wij hen de kans om problemen zelf op te lossen, in en met hun sociale netwerk. Onze integrale dienstverlening is gebaseerd op de vraag van bewoners. Daar waar nodig gaan wij er actief op af.

Wij zoeken naar langdurige en vaak collectieve oplossingen die mensen bij elkaar brengen in onze buurten en wijken. Naast professionele inzet beschikt Zebra over een groot aantal vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan het welbevinden van bewoners. Als maatschappelijk ondernemer werken wij daarnaast nauw samen met andere dienstverleners zoals scholen, de politie, Jeugd(gezondheid)zorg, het Centrum voor Jeugd en Gezin, woningbouwcorporaties, zorginstellingen, bewonersorganisaties en ouderenzorg. Samen met hen geven wij inhoud aan modern welzijnswerk.

Zebra welzijn wordt ondersteund door Xtra.

Waar

Kockstraat 175
Den Haag

Aanmelden

Zebra Welzijn - info@zebrawelzijn.nl
Theater

Theater De Vaillant

Theater De Vaillant vind je aan de Hobbemastraat 120. Dagelijks is het theatercafé geopend vanaf 10 uur en kun je binnen lopen voor lunch, diner of gewoon voor een kopje koffie. Iedere dag is anders in De Vaillant. Van lokaal talent tot bekende namen, bij De Vaillant vindt iedereen die mee wil doen een inspirerende plek. Loop vooral eens binnen en wees welkom en Maak het mee!

Waar

Hobbemastraat 120
Den Haag

Aanmelden

Joella Schapendonk - Joella@devaillant.nl
Advies

Come Close Communicatie

Communicatie dichtbij. Dichtbij jezelf, de ontvanger en dichtbij waarvoor je staat. Com Close levert communicatieoplossingen vanuit de overtuiging dat het belangrijk is om dichtbij de opdrachtgever te staan en leert je daarom graag eerst goed kennen. Wie ben je, waar sta je voor en wat of wie wil je bereiken?

Communiceren is niet alleen het overbrengen van een boodschap vanuit een zender naar de ontvanger. Er komt meer bij kijken. Hoe goed ken je die beoogde ontvanger? Kun je op basis daarvan de boodschap zo formuleren dat je zeker bent dat hij overkomt zoals jij hem bedoelt en het gewenste effect heeft?

Com Close luistert, absorbeert en bepaalt samen met jou de juiste aanpak. Laagdrempelig, creatief en betrokken.

Of het nu gaat om het bepalen van de juiste communicatiestrategie, een beoordeling van je communicatiemiddelen of advies bij het opzetten van een campagne, Com Close is er voor je. Ook in de uitvoering. 

Waar

Wagenstraat 185
Den Haag

Aanmelden

Thijs Moesker - thijs@comclose.nl
Zoom