Vertrek grote sociale huurwoning beloond

Aangeboden
Idee

Gaat u verhuizen en laat u een grote sociale huurwoning achter? Dan kunt u een doorstroompremie van € 2.700 aanvragen. Met deze verhuisvergoeding stimuleert de gemeente dat er meer woningen vrijkomen voor grote gezinnen. De mogelijkheid voor het aanvragen van deze premie is verlengd tot en met 31 december 2022.

In Den Haag is één op de vijf sociale huurwoningen groot genoeg voor een gezin, terwijl er maar één of twee personen wonen. Veel mensen willen best verhuizen naar een kleinere woning die beter past bij hun levensfase. Bijvoorbeeld ouders waarvan de kinderen het huis uit zijn. Of ouderen die moeite krijgen met traplopen en liever gelijkvloers zouden wonen. Aan de andere kant zijn er gezinnen met vier of meer kinderen die hard op zoek zijn naar een grote sociale huurwoning. Met deze premie wil de gemeente de doorstroom een handje helpen.

Voorwaarden

De verhuisvergoeding is voor kleine huishoudens van maximaal drie personen die:

- Verhuizen naar een kleinere sociale huurwoning, een huurhuis in de vrije sector of een huis kopen in de Regio Haaglanden.

- Een grote sociale huurwoning achterlaten van een woningcorporatie uit Den Haag. Dat is een woning met vijf kamers of meer en minimaal 80 vierkante meter woonoppervlakte.

Woningcorporaties

Bij de verstrekking van de premie werkt de gemeente nauw samen met de Haagse woningcorporaties. De corporatie attenderen hun huurders op de regeling en moeten een verklaring afgeven dat zij zich inspannen om de vrijgekomen woning weer te verhuren aan een groot gezin.

Gezonde woningmarkt

De doorstroompremie is een van de maatregelen die de gemeente neemt om te zorgen voor een gezonde woningmarkt met kansen voor iedereen. Huurders die belangstelling hebben, kunnen via de website van de gemeente een aanvraag indienen. Het werkt volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Als het subsidiebudget op is, sluit de regeling.

Meer informatie op denhaag.nl/doorstroompremie

Wie

Volwassenen
Senioren