Aangeboden
Idee

Vertrek grote sociale huurwoning beloond

Gaat u verhuizen en laat u een grote sociale huurwoning achter? Dan kunt u een doorstroompremie van € 2.700 aanvragen. Met deze verhuisvergoeding stimuleert de gemeente dat er meer woningen vrijkomen voor grote gezinnen. De mogelijkheid voor het aanvragen van deze premie is verlengd tot en met 31 december 2022.

In Den Haag is één op de vijf sociale huurwoningen groot genoeg voor een gezin, terwijl er maar één of twee personen wonen. Veel mensen willen best verhuizen naar een kleinere woning die beter past bij hun levensfase. Bijvoorbeeld ouders waarvan de kinderen het huis uit zijn. Of ouderen die moeite krijgen met traplopen en liever gelijkvloers zouden wonen. Aan de andere kant zijn er gezinnen met vier of meer kinderen die hard op zoek zijn naar een grote sociale huurwoning. Met deze premie wil de gemeente de doorstroom een handje helpen.

Voorwaarden

De verhuisvergoeding is voor kleine huishoudens van maximaal drie personen die:

- Verhuizen naar een kleinere sociale huurwoning, een huurhuis in de vrije sector of een huis kopen in de Regio Haaglanden.

- Een grote sociale huurwoning achterlaten van een woningcorporatie uit Den Haag. Dat is een woning met vijf kamers of meer en minimaal 80 vierkante meter woonoppervlakte.

Woningcorporaties

Bij de verstrekking van de premie werkt de gemeente nauw samen met de Haagse woningcorporaties. De corporatie attenderen hun huurders op de regeling en moeten een verklaring afgeven dat zij zich inspannen om de vrijgekomen woning weer te verhuren aan een groot gezin.

Gezonde woningmarkt

De doorstroompremie is een van de maatregelen die de gemeente neemt om te zorgen voor een gezonde woningmarkt met kansen voor iedereen. Huurders die belangstelling hebben, kunnen via de website van de gemeente een aanvraag indienen. Het werkt volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Als het subsidiebudget op is, sluit de regeling.

Meer informatie op denhaag.nl/doorstroompremie

Gevraagd
Meedoen

Verslaggever voor TransvaalNieuws

Verslaggever worden voor wijkkrant TransvaalNieuws? Met mensen praten die iets bijzonders te vertellen hebben en daar een verhaal van maken? Of op een vergadering luisteren welke plannen worden gemaakt voor Transvaal en die delen met de wijk? Bij TransvaalNieuws kan het allemaal. En er kan nòg meer, want de mogelijkheden bij de wijkkrant raken eigenlijk nooit op!

Het team van TransvaalNieuws helpt je op weg met alles wat je als verslaggever van de wijkkrant moet weten. Laat van je horen via wijkkranttransvaal@gmail.com.

TransvaalNieuws verschijnt vijf keer per jaar als papieren krant die huis-aan-huis in de wijk wordt bezorgd. TransvaalNieuws is ook te vinden op https://www.facebook.com/digitaaltransvaal en https://wijkkranttransvaal.wixsite.com/website

Gevraagd
Meedoen

Gezocht: Vrijwillige hulpkoks

Wil je graag iets betekenen voor wijkbewoners? En hou je van koken? Vindt je het leuk om samen met andere buurtbewoners maaltijden te bereiden? In de Buurtkantine aan de Colensostraat koken wij iedere donderdag maaltijden voor ouderen. De Buurtkantine is een nieuwe plek om samen te komen voor bijvoorbeeld een kop koffie, informatiebijeenkomsten en voor activiteiten door en met de buurt.

Als (hulp)kok help je mee om een menu samen te stellen, boodschappen te doen, de maaltijden te bereiden, uit te serveren en af te wassen. Uiteraard mag je zelf kosteloos mee-eten. Bij voorkeur ben je minimaal twee keer per maand beschikbaar op donderdagen (ochtend en/of middag). Maar ook als ‘reservekok’ leren we je graag kennen. Heb je zelf een ander kookinitiatief? Ook dat bespreken we graag.

Je mag je opgeven als individu, maar ook als groepje collega’s, vrienden of kookclub. Meer weten? Projectleider Manon vertelt meer over de Buurtkantine via m.toxopeus@mandelaplein.nl.

Aangeboden
Helpen

Hulp bij eenzaamheid: voor jongeren

Bijna de helft van de Haagse jongeren voelt zich eenzaam. Een stille klasgenoot? Vraag hem of haar mee! Zin om iets te doen, maar niemand om mee te gaan? Kom in actie. Als je op deze link klikt vind je verschillende activiteiten van organisaties die mensen bij elkaar brengen voor een leuk contact of goed gesprek.     

Gevraagd
Meedoen

Groot nieuws en klein nieuws

Beste mensen,

wij van TransvaalNieuws bereiden weer een nieuwe uitgave van onze wijkkrant voor. En het kan haast niet anders of iedereen die in deze wijk actief is, is volop bezig met mooie en goede dingen waarvan de wijk Transvaal alleen maar kan profiteren. Wij van onze krant horen er daarom graag over. Laat het ons weten in een mail, via Facebook of in een ouderwetse papieren brief. Of nodig ons uit om, coronabestendig bij een kopje koffie, langs te komen om het verhaal te noteren. Goed idee?

Bijdragen voor onze volgende krant ontvangen we graag uiterlijk 14 september.

Groeten van het team van TransvaalNieuws

Wij zijn te bereiken via:

wijkkranttransvaalnieuws@gmail.com

www.facebook.com/digitaaltransvaal

https://wijkkranttransvaal.wixsite.com/website

en via:

Redactie wijkkrant TransvaalNieuws

Buurthuis Bario

Kockstraat 175

2571TD Den Haag

(Bij Bario ligt ook een exemplaar van onze laatste krant voor wie er nog geen in de bus heeft gekregen)

Aangeboden
Helpen

Subsidie voor bedrijfsruimte

Gaat u bedrijfsruimte ontwikkelen, bouwen of renoveren? Bijvoorbeeld voor een atelier, werkplaats, studio, winkel of kantoor? Dan kunt u subsidie aanvragen bij de gemeente. Er is in totaal € 1,5 miljoen beschikbaar. Met deze subsidieregeling wil de gemeente de ontwikkeling van nieuwe, kleinschalige bedrijfsruimte stimuleren.

Meer informatie op denhaag.nl/subsidies

Aangeboden
Helpen

Gratis studieplekken

Haagse studenten kunnen tot en met eind oktober gratis gebruikmaken van studieplekken bij het World Forum op het Churchillplein en Tribes aan de Kalvermarkt. Veel studenten hebben in de coronatijd een achterstand opgelopen. Daarom heeft de gemeente extra studieplekken ingekocht. Studenten kunnen hier rustig studeren. 

Kijk voor meer informatie op studieplekkendenhaag.nl

Aangeboden
Helpen

Schulden aflossen met overwaarde

Heeft u een eigen woning en schulden? En heeft uw woning overwaarde? Dan kunt u die gebruiken om uw schulden af te lossen. Overwaarde kunt u ook gebruiken als aanvulling op uw inkomen, of om aanpassingen in uw woning te doen. Op www.denhaag.nl/hypotheek staat een video met tips. Maak een afspraak voor een gratis advies.

Kijk voor meer informatie op denhaag.nl/hypotheek

Aangeboden
Helpen

Geef een dier een tweede kans

De Haagse stadsboerderijen en knaagdierenopvang ‘t Knagertje organiseren deze zomervakantie weer de actie ‘Geef een dier een Tweede Kans’. Dieren van ’tKnagertje die een goed nieuw thuis zoeken verblijven tijdelijk op een stadsboerderij. Daar komen veel bezoekers. De actie helpt om meer dieren een goed plekje te geven.

Kijk voor meer informatie op huisdierinformatiepunt.nl

Aangeboden
Helpen

Grofvuil of tuinafval laten ophalen

Grofvuil en groot tuinafval zoals snoeihout en takken mogen niet bij het gewone huisvuil. U brengt het zelf weg naar een afvalbrengstation bij u in de buurt. Lukt dit niet? Maak dan een afspraak om het gratis op te laten halen.

U vindt via deze link alle benodigde informatie.

Aangeboden
Helpen

Informatie Coronavirus

Wilt u meer weten over het coronavirus en de bestrijding ervan of heeft u andere prangende vragen? Klik dan op deze link voor de speciale coronawebsite van de gemeente Den Haag.

Aangeboden
Helpen

Paspoort of identiteitskaart aanvragen

Staat u ingeschreven bij de gemeente? Dan kunt u hier een paspoort of identiteitskaart verlengen of aanvragen.

Lees hier alles over hoe je dat doet.

Zoom